News

O vedetă dă de pământ cu Olguţa Vasilescu: Să nu ne ma faci prosti pe față

Declaraţia Olguţei Vasilescu a stârnit foarte multe contreverse. Acesta a spus că dacă ar fi vrut, ar fi putut să elimine complet indemnizaţiile pentru mame, potrivit Evz.ro.

Gabriela Cristea nu a rămas indiferentă la auzul acestor veşti şi a reacţionat dur faţă de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

În cursul zilei de marţi, ministrul Muncii a declarat că „nimeni din România nu contribuie la indemniţatia de creştere a copilului”. Aceasta a mai menţionat că deşi putea să elimine complet indemniţaia, astfel încât statul să nu mai plătească bani mamelor, a optat pentru plafonarea acesteia la 1.800 de euro.

loading...

Gabriela Cristea a ţinut să o roage pe Olguţa Vasilescu să nu mai folosească doare exemplele din Germania care o avantajează, deoarece în stăinătate şi statul oferă mult mai multe cetăţenilor.

„Dragă Olguța, te rog frumos să nu ne ma faci prosti pe față. Noi te respectăm, așteptăm și de la tine respect. În Germania TOATE mamele primesc 1800 euro, indiferent dacă au cotizat sau nu la stat și dupa 45 de zile de la naștere au voie să lucreze 4 ore/ zi sau pot lucra de acasă. În România dacă ai venituri, îți iei adio de la indemnizatia de cresterea copilului. Și daca tot vorbim despre Germania, acolo alocația pentru copil nu este 18 euro/lună, ca în România. Așa că draga mea, hai sa nu mai luam din Germania doar ce ne convine. Și încă ceva: nu se intreaba nimeni cum sta Germania cu natalitatea si cum sta România cu natalitatea”, a fost mesajul Gabrielei Cristea, conform Libertatea.

loading...
To Top