News

Obișnuită probabil cu slugile, Macovei îl atacă pe Pleșoianu pentru că i-a pus întrebări incomode lui Kovesi

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a avut o intervenție fantastică la Bruxelles și întrebat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dacă s-a aflat în noaptea alegerilor din 2009, în sufrageria lui Gabriel Oprea. Răspunsul Laurei Codruța Kovesi nu a avut legătură cu întrebarea așa cum era de așteptat și a răspuns exact cum o făcea Băsescu atunci când spunea că nu a lovit copilul în plex: „În România, procurorii sunt independenți și în tot ceea ce am făcut am respectat legea și codul deontologic”. Care e legatura între întrebare și răspuns? Nu este una dar atât a putut spune zeița anticorupției.

Obișnuită probabil cu slugile, Monica Macovei s-a înfuriat și a început să-l atace pe deputatul PSD doar pentru că acesta ”și-a permis” să se ia de Laura Kovesi.  Să nu uităm că fostul ministru Monica Macovei a ridicat-o în slăvi pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, la dezbaterea organizată de Parlamentul European, pe tema anticorupției.  Ea afirmă că deputatul Pleșoianu s-a folosit de calitatea de membru al comisiei de anchetă pentru a face România de râs la Bruxelles. Noi spunem că e total deplasat. Liviu Pleșoianu a făcut fix ce trebuia să facă. Așa cum au făcut și jurnaliștii Răzvan Savaliuc și Mirel Curea.

”Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a spus că este membru al comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 și că a venit la Bruxelles să-i pună întrebări, în această calitate, procurorului șef al DNA. Presupun că Pleșoianu a fost adus la Bruxelles de europarlamentarii PSD&ALDE, iar Cătălin Ivan, Maria Grapini și Mircea Diaconu, care au vorbit la dezbaterea de marți, au girat tot acest circ.

Întreb membrii comisiei de anchetă privind alegerile din 2009: știați că Liviu Pleșoianu vine la Bruxelles? I-ați dat, prin vot, mandat să îi pună întrebări procurorului-șef al DNA? Ați înștiințat, ca orice instituție a statului de drept și care se respectă, procurorul-șef al DNA că va fi “audiat” de Liviu Pleșoianu?

loading...

Vă întreb pentru că deputatul Pleșoianu s-a folosit de calitatea de membru al comisiei de anchetă pentru a face România de râs la Bruxelles.

Vă dați seama că prin lipsa dvs de reacție girați un comportament dezonorant pentru orice politician de bună-credință?

Evenimentul la care a fost invitată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost organizat de europarlamentari din grupul ALDE, din care fac parte Norica Nicolai și Mircea Diaconu, și cel al Verzilor și intitulat “Lecții de învățat din România: schimbul de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Ucraina”.

La Bruxelles, PSD&ALDE ne-au arătat că pot preda lecția bătăii de joc și a umilirii românilor. La București, în Parlament, reprezentanții PSD și ALDE construiesc, cu fiecare comisie de anchetă pe care o propun, o justiție paralelă. Ei nu vor să existe procurori și judecători care să-i ancheteze și să îi judece. Ei vor să aibă propria lor justiție politică, o adevărată injustiție pentru popor. Vreți să fiți părtași la asta?”, tună Macovei. Fâsâială totală.

loading...
To Top