Externe

Oficial rus: Summitul NATO este „un summit al înșelăciunii”

„Ne temem nu de soldați, ci de politicienii care — știind foarte bine că nu există nicio amenințare din partea Rusiei — înșeală milioane de oameni. Summitul de la Varșovia este un summit al înșelăciunii”, scrie acesta într-o postarea pe Facebook, Konstantin Kosaciov, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului federal, Senatul).

Acesta a calificat summitul NATO care se desfășoară în prezent la Varșovia drept „un summit al înșelăciunii”, întrucât, în opinia sa, cea mai răsunătoare decizie a reuniunii a fost luată pe baza unor declarații false despre „amenințarea rusă”.

Este puțin probabil ca „singura decizie răsunătoare a summitului NATO privind amplasarea a patru batalioane în Polonia și țările baltice” să schimbe ceva în mod radical în relațiile Rusiei cu Alianța, a reacționat el într-un comentariu postat pe Facebook.

loading...

„Este la fel cum ai construi un baraj într-un pustiu: protecție împotriva unui pericol care nu există”, susține Kosaciov, una din personalitățile marcante ale partidului Rusia Unită, aflat la putere în Federația Rusă.

Prin deciziile pe care le-a luat vineri, în prima zi a summitului de la Varșovia, NATO „a cimentat al doilea zid, după cel al Berlinului, în Europa”, deoarece „toate deciziile vin din logica de confruntare din timpul războiului rece: vom fi în siguranță pentru că suntem mai puternici”, a opinat președintele Comisiei pentru afaceri internaționale a Senatului rus.

Fără materiale anti-americane și anti-europene în mass-media, inclusiv online

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top