Olguța Vasilescu, anunțul așteptat de toți PENSIONARII și SALARIAȚII
News

Olguța Vasilescu, anunțul așteptat de toți PENSIONARII și SALARIAȚII

Lia Olguța Vasilescu a venit cu noi precizări în emisiunea Sinteza Zilei despre legea pensiilor. Ministrul Muncii a ținut să precizeze că legea este finalizată, dar că se mai fac calcule pentru a fi sigur că nu vor exista probleme.

loading...

„Legea este finalizată, se afla la Casa Națională de Pensii care trebuie să facă niște calcule preliminarii, în primul rând trebuie să știm care este aplicativitatea ei, practic cât va dura să fie calculate toate pensiile, apoi numărul exact de pensii și cuantumul lor care trrebuie comunicat Ministerului de Finanțe..Noi ne-am dorit să comunicăm despre aceste ege, pentru că este posibil să se adauge sau să se scoată noi articole.

Nu am vrut să dăm speranțe oamenilor, vrem să ieșim cu ea când avem toate temele făcute. Liviu Dragnea a cerut să se facă și niște simulări. Ce pot să vă asigur, este că ea va fi etapizată, în luna iulie punctul de pensie va fi 1100 de lei, chiar dacă partea de corecții va dura mai mult”, a declarat ministrul Muncii.

„Nu va fi nicio pensie scăzută și va fi o corecție între genuri. Femeile câștigă mai mult decât bărbații. Trebuie să corectăm și cealaltă inechitate, între oameni care au avut aceeași meserie și pensie diferită”, a ținut să precizeze Lia Olguța Vasilescu.
loading...

Mai mult, un fluturaș care a apărut în ultimele zile în cutiile poștale a creat o adevărată furie în rândul angajaților, mai ales a celor din sănătate. Acolo se arată cum stăteau lucrurile în august 2017 și cum vor fi în ianuarie 2018, indicându-se că oamenii ar pierde semnificativ la salariu.

Lia Olguța Vasilescu a ținut să precizeze că totul este o minciună:

„Nu știu de unde sunt aceste fluturași, o să vedeți o minciună foarte mare, la spor de condiții de muncă este 1%. Noi nu a tăiat niciun spor de la sănătate. Este adevărat anvelopa ajunge la 30%, ea a fost mereu 30%, dar anul acesta a fost 48%, se mărește baza salarială și o să vă dau și niște cifre.

În 2017, am avut pentru cheltuieli de personal la sănătate 14.1 miliarde de lei, anul viitor, se va ajunge la cheltuieli de personal 16,9 miliarde, cheltuieli pe salarii 16,7 miliarde și contribuții care scad pentru stat la 0.2 miliarde”, a declarat ministrul Muncii.

„Astăzi am avut o întâlnire, se vorbește că vor scădea salariile medicilor. Nu este adevărat. Discuțiile pe care le fac cei de la sindicat este că nu se aplică unitar legea salarizării, în sensul că doar medicii și asistentele cresc în martie direct pe grila din 2022 și ar vrea ca acest sistem să se aplice întregului sistem de sănătate”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu, care a explicat și cum cresc salariile medicilor și asistentelor de anul viitor.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });