Olguța Vasilescu dă de pământ cu dosarul Tel Drum: Se fâsâie repede
News

Olguța Vasilescu dă de pământ cu dosarul Tel Drum: Se fâsâie repede

Potrivit Gazeta de Sud, procurorii craioveni au declinat către Parchetul General dosarul „Tel Drum“, în care anchetau circumstanțele în care au fost realizate lucrări fără autorizație într-un proiect cu fonduri UE de 8,9 milioane de euro, pe motiv că Lia Olguța Vasilescu, „persoana care face obiectul dosarului“, a devenit între timp deputat și ministru.

loading...

Scandalul „Tel Drum“ de la Craiova a explodat în septembrie 2016, când Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a descoperit că firma executase o parte din lucrări fără autorizație de construire și a sesizat Parchetul.

Ministrul răspunde și spune că totul este o ”bombă care o să se fâsâie repede. Ministrul Muncii a ținut să sublinieze că nu este deschis niciun dosar pe numele ei, ci e vorba de „o plângere depusă de un inspector de stat în construcții care nu a vrut să semneze ceea ce contrasemnaseră alți angajați ai Inspectoratului de Stat în Construcții înaintea lui, la toate fazele de terminare”, a spus aceasta.

”Autorizație a existat pentru că s-a eliberat înainte de demararea lucrărilor”, a spus Olguța Vasilescu, arătând că altfel nu s-ar fi putut debloca banii din fondurile europene.

loading...

”S-a vorbit despre faptul că drumul respectiv ar fi avut fisuri. S-a lucrat după un proiect tehnic de dinainte să fiu eu primar. (…) Maxim ce se poate întâmpla este să ia o amendă primaria Craiova”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

„Ministrul Muncii vizat intr-un dosar penal cu finantari ilegale, pe fonduri europene”, „Olguța agățată intr-un dosar Teldrum” etc. Titluri de azi… Nu va faceți iluzii, ca e o noua „bomba” care o sa se fâsâie repede. Concret: un inspector ISC Dolj a depus o plângere penală ca pe un bulevard s-a lucrat fără autorizație de construcție. Autorizația a existat pana la încheierea contractului de finanțare și nici nu s-ar fi putut demara lucrări de construcție in lipsa ei, pentru ca nu s-ar fi putut elibera fondurile europene altfel.

De altfel, alți inspectori ISC au semnat la toate fazele determinante, mai puțin ultimul care a semnat o plângere la parchet. S-a lucrat după un proiect tehnic licitat înainte sa fiu eu primar, constructorul executând exact lucrările licitate.

Nimic altceva! Furtuna intr-un pahar cu apa, un dosar care se poate soluționa maxim cu o amenda. Eu zic ca nici pe aceea nu o va lua cineva din primăria Craiova…” scria de dimineață Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });