News

Olguța Vasilescu despre acceptarea funcției de premier

Ministrul Muncii Lia OIguța Vasilescu a venit cu noi precizări în emisiunea „Previziuni” de la Antena 3 privind demisiile miniștrilor. Deputatul PSD susține că aceștia sunt obligați prin lege să asigure interimatul până la investirea unui nou guvern.

loading...

„Guvernul României a picat ieri prin moțiune. Suntem obligați să asiguraăm interimatul până la numirea unui nou guvern. Toți miniștrii și premierul vor rămâne în funcție. Nu e vorba de o înșelătorie: ne-am dat demisiile și acum am retractat. (…) De ieri suntem într-o altă logică a Constituției, nr. 85, care prevede că de la data când guvernul e demis de Parlament, premierul și miniștrii trebuie să asigure interimatul.

Dacă Grindeanu rămânea în funcție trebuia să ne înlocuiască pe toți sau să numească alți miniștiri, lucru care nu s-a întâmplat. Singura modalitate este aceea de a ne retrage demisiile până la investirea noului guvernului. Sunt ministere unde sunt blocaje”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Întrebată dacă va accepta să fie premier, Vasilescu a susținut: „Nu mă interesează această funcție. Nu voi accepta dacă mi se propune”.
loading...
To Top