News

Olguța Vasilescu, răsturnare de situație în privința miniștrilor

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, că foştii miniştri din Guvernul Grindeanu şi-ar putea retrage demisiile şi ar putea asigura interimatul până la numirea noului guvern.

„Mâine voi merge la serviciu. (…) Cred că o să ne retragem toţi demisiile, ca să poată să fie funcţională activitatea ministerelor până când va fi învestit următorul guvern. (…) Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, nu ar fi probleme, dar alţi colegi de-ai mei nu au apucat să-şi delege atribuţiile sau chiar nu au avut posibilitatea să facă asta, pentru că, Ministerul Dezvoltării spre exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile. După demisia doamnei Sevil Shhaideh au fost destituiţi în bloc secretarii de stat iar acolo este o situaţie fără precedent (…), nu mai are nimeni drept de semnătură”, a declarat deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii, la RTV.

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că activitatea mai multor ministere a fost blocată, susţinând că după ce membrii Cabinetul au demisionat şi mai mulţi secretari de stat au fost „executaţi”.

„Toţi miniştrii suntem conştienţi (…) că trebuie să asigurăm interimatul până la numirea noului guvern”, a spus deputatul PSD.

loading...

Olguţa Vasilescu a afirmat că demisiile miniştilor din Guvernul Grideanu „nu au devenit operaţionale” pentru că preşedintele Klaus Iohannis nu a emis un decret în acest sens.

Fostul ministru al Muncii a susţinut că şi-a îndeplinit obiectivele din programul de guvernare şi se aşteaptă să îşi reia funcţia un noul Guvern.

Olguţa Vasilescu: Va fi o discuţie cu acei colegi care nu au votat moţiunea sau au absentat

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, că va avea loc o discuţie, în PSD, cu privire la parlamentarii care nu au fost prezenţi la votul moţiunii de cenzură sau au votat împotriva ei pentru a se stabili circumstanţele absenţelor sau a opţiunii de vot.

„Va fi o discuţie în perioada următoare cu ei pentru că au fost colegi care nu s-au prezentat la vot nu pentru că nu ar fi vrut să voteze moţiunea. Este cazul domnului senator Chisăliţă care are probleme de sănătate foarte grave, stă de câţiva ani într-un scaun cu rotile. Am mai avut o colegă de la Suceava care a greşit efectiv când a introdus bilele în urnă. Cred că trebuie făcută o discuţie cu fiecare în parte”, a declarat deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu.

loading...
To Top