News

Orban a sărit la ATAC după ce datele au arătat că economia României a depășit toate estimările

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, într-o conferință de presă organizată la Brăila, că Guvernul PSD compromite șansele de dezvoltare a României pe termen mediu și lung prin faptul că dă dovadă de „amatorism și improvizație”.

Declarația este ușor ridicolă în contextul în care economia românească a accelerat în al doilea trimestru al acestui an, înregistrând un avans de 5,9%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, arată primele estimări publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

loading...

„Guvernul PSD compromite șansele de dezvoltare a României pe termen mediu și lung. Atâta amatorism, atâta improvizație, chiar atâta rea-voință nu am văzut la alt guvern de după Revoluție și până astăzi. Aproape că nu există săptămână în care să nu vină cu diferite propuneri legislative pe diferite măsuri, care nu fac altceva decât să pună pe butuci economia românească. Dezvoltarea economică se bazează pe inițiativă economică, pe investiții, pe dinamica economică, pe circulația banilor. PSD distruge exact motoarele de dezvoltare economică a României”, a declarat Orban.

Liderul PNL a dat ca exemplu faptul că, după „aberațiile” cu impozitul pe cifra de afaceri, cu taxa de solidaritate, naționalizarea pilonului II de pensii, impozitul pe gospodării, Guvernul vrea să reintroducă acciza pe combustibil, să mai „cârpească” bugetul de stat.

O altă măsură menită să „compromită șansele de dezvoltare a României” este, în opinia lui Orban, crearea acelui cont special pentru plata TVA, care generează o „îngrijorare extrem de mare în întreg mediul de afaceri”.

loading...
To Top