News

Orban: Copiii să fie vaccinați obligatoriu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a pronunţat sâmbătă pentru vaccinarea obligatorie a copiilor, menţionând că ministrul Sănătăţii şi Guvernul trebuie să rezolve această problemă.

„E problema ministrului Sănătăţii şi a Guvernului. Ei au datoria să asigure vaccinarea copiilor. În ceea ce mă priveşte, fără a fi medic, nu poţi să pronunţi o opinie profesională, dar, din toate discuţiile pe care le-am avut cu colegii mei, evident că pledez în favoarea vaccinării obligatorii. Este datoria Guvernului să rezolve această problemă”, a afirmat Orban, la o festivitate dedicată Zilei Imnului Naţional, organizată de femeile liberale, scrie Agerpres.

loading...

El a mai declarat că transferul CAS și CASS în sarcina angajatului reprezintă „o improvizație”, „o șmecherie fiscală” care nu aduce nimic nou, dar care ar putea „să ascundă în spate” posibilitatea reducerii salariului net în sectorul public.

„Această măsură nici nu se știe dacă va fi sau nu va fi introdusă, iar eu m-am amuzat copios: în aceeași zi, premierul Tudose anunța că nu se mai introduce această măsură de transfer a plății contribuțiilor către angajați și, în aceeași zi, ministrul Finanțelor a emis un comunicat — cred că la două sau trei ore distanță — care anunța că totuși se introduce această măsură. Nici nu mai știi pe cine să crezi din actualul Guvern și nimeni nu știe la ce se poate aștepta în materie fiscală de la partidul de guvernământ.

E o măsură care nu aduce nimic, dar trebuie să urmărim cu mare atenție și atrag atenția să nu cumva să ascundă o încercare de a reduce cheltuielile bugetare prin scăderea salariului net în sectorul public”, a afirmat Orban, la festivitatea dedicată Zilei Imnului Național, organizată de femeile liberale, în Parcul Cișmigiu.

loading...
To Top