News

Orban este SCANDALIZAT și trage un semnal de alarmă că Laura Kovesi e ÎN PERICOL

Planul PSD este să conducă politic Justiţia, susţine Ludovic Orban, declarându-se convins că odată cu modificarea legilor Justiţiei, Kovesi va fi înlăturată de la şefia DNA.

PSD o va da jos pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA odată cu adoptarea legilor Justiţiei în forma propusă în prezent, țipă ca din gură de șarpe liderul PNL, Ludovic Orban, invitat la digi24.

„Sunt absolut convins. N-am nicio îndoială în privinţa asta”, a răspuns Orban, întrebat fiind dacă PSD va încerca să o schimbe pe Kovesi.

Liderul PNL a mai opinat că prin pachetul de modificări propus de Tudorel Toader, „PSD a planificat să încalece politic Justiţia, să conducă politic Justiţia”. „Lucrul ăsta e clar, se vede ca lumina zilei. Sunt lucruri împotriva cărora ne-am opus categoric, fiind dispuşi să apelăm la toate formele de protest, inclusiv ieşitul în stradă.

1. Şefii Parchetelor sunt numiţi practic de ministrul Justiţiei, de omul Guvernului PSD. CSM, care în mod normal este garantul independenţei Justiţiei, poate o singură dată să dea aviz negativ, după care ministrul Justiţiei numeşte pe cine vrea el.

loading...

2. Inspecţia Judiciară, cea care cercetează disciplinar, care propune sancţiunile, e trecută în subordinea ministrului Justiţiei. Adică acelaşi ministru al Justiţiei care numeşte şefii Parchetelor este cel care controlează Inspecţia Judiciară (…). Deci, transformi Inspecţia Judiciară în armă politică, ca să o îndrepte împotriva procurorilor care ‘deranjează.’

3. Încălcarea autonomiei procurorului de caz. Şeful ierarhic superior putea să infirme o decizie luată de procurorul de caz, dar pe motive de legalitate. Prin această modificare i se dă dreptul şefului numit de ministrul Justiţiei să infirme rezoluţii ale procurorului de caz nu numai pe motive de legalitate, ci şi pe motive de temeinicie”, a susţinut liderul PNL.

Orban a mai explicat că o nouă inspecţie Judiciară, după model PSD poate fi trimisă oricând la DNA sau la DIICOT „şi oricând poţi să-i găseşti bube în cap doamnei Kovesi sau altor procurori, astfel încât să fie schimbaţi.”

Întrebat despre posibilitatea organizării unui eventual miting pe tema legilor Justiţiei, Orban a precizat că va fi stabilit „la momentul potrivit”.

„Stabilim într-un moment care este potrivit. Stabilim, nu vă faceţi probleme. Sunt convins că nu vom fi singuri. Vă spun că există o mare sensibilitate în societatea românească faţă de acest subiect”, a precizat preşedintele PNL.

loading...
To Top