News

Oreste: Sunt mândru de președintele meu!

Oreste Teodorescu s-a declarat mândru de Klaus Iohannis care a participat la o dezbatere organizată la sediul Consiliului Judeţean Harghita, în timpul căreia a primit un steag secuiesc.

”Șmecheriei ungurești, președintele Iohannis îi răspunde cu înțelepciune romaneasca. Primarul din Miercurea-Ciuc, Radu Robert Kalman, a tinut sa ii ofere presedintelui Klaus Iohannis steagul Tinutului Secuiesc, subliniind ca acest gest este o dovada a „parteneriatului strategic” dintre Presedintie si maghiari. Presedintele a avut o reactie care nu da posibilitate altor interpretari: i-a oferit in schimb primarului maghiar un drapel tricolor…Sunt mândru de președintele meu!”, a scris Oreste pe Facebook.

loading...

Klaus Iohannis a atins în zonă cele trei sbiecte sensibile în zonă – descentralizarea, regionalizarea şi autonomia pe criterii etnice.

Cred că descentralizarea este obligatorie, fiindcă aleşii locali ştiu cel mai bine de ce are nevoie comunitatea şi trebuie să dispună de instrumentele necesare. (…) Regionalizarea este de dorit, dar numai dacă se face în aşa fel încât să ducă la modernizarea administraţiei şi dacă duce la crearea de noi locuri de muncă, prin creştere economică (…). Autonomia locală şi regională ajută, dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit fiindcă ar inhiba dezvoltarea. La aceste concluzii s-a ajuns la nivel european”, a spus Iohannis.

loading...
To Top