News

PANICA o cuprinde tot mai mult pe Codruța Kovesi. Care este MOTIVUL și cum se EXPLICĂ

Momentul probabilei cereri de revocare se apropie! Războiul personal dus de Laura Codruța Kövesi împotriva fostului ei coleg de chef, Dragnea, a ajuns în faza furiei lipsite de posibilități. De ce? Separarea DNA de SRI. Astfel, DNA nu se mai poate bizui, așadar, pe dosarele gata întocmite pe seama interceptărilor ilegale, fiind nevoită să se rezume la propriile idei și la denunțuri. Explicația vine într-un articol din Catavencii.

”Ca să nu bată la ochi că a restrîns corupția la persoana unuia care poate să-i tragă DNA de sub șezut, Kövesi l-a convocat pe superiorul ei cu față și gîndire de milițian, Augustin Lazăr. Lazăr și-a trimis procurorii pe urmele fermei de porci din Teleorman, devenită celebră în presă, dar și el s-a temut de cusătura cu ață albă.

loading...

A aranjat, prin urmare, percheziții simultane la alte cîteva zeci de firme, între care să se piardă firma vizată, căptușindu-i cu dosare pe alți cîțiva patroni care au avut ghinionul să trăiască în perioada acestui război între clanuri. Asta, pe de o parte. Pe de alta, Lazăr i-a pus la un, loc așa încît canalele media aservite să poată vorbi, amestecînd cifrele, de un prejudiciu însutit.

Miza perchezițiilor e umplerea unui dosar care deocamdată are doar coperțile, titlul și sentința. Kövesi, care vorbește cu Lazăr așa cum vorbea Coldea cu Stanciu, așteaptă denunțuri care nu vin. Ceasul ticăie, inspecția judiciară lucrează, magistrații amenințați cu dosare nu s-au mai înspăimîntat, auditul și analiza performanței DNA avansează, momentul probabilei cereri de revocare se apropie.

Codruța trebuie să-și facă rost de un alibi politic pînă atunci. Așa încît, dacă Tudorel Toader deschide gura ca să recite rar și pedant cererea de revocare din funcție a șefei DNA, Codruța să spună: Vedeți? Vor să mă elimine pentru că-l cercetez pe Dragnea. Rămîne de văzut cine vorbește mai repede: Toader sau denunțătorii?”, se arată în articol.

loading...
To Top