Papa Francisc: Catolicii ar putea fi la fel de violenți ca și musulmanii
Externe

Papa Francisc: Catolicii ar putea fi la fel de violenți ca și musulmanii

Papa Francisc a susținut că nu există o legătură între islam și terorism, spunând că și catolicii ar putea fi la fel de violenți ca și musulmanii și afirmând că Europa este pe cale să împingă o parte din tineri spre terorism, relatează France Presse.

După recenta ucidere a unui preot în Franța de către doi jihadiștii, el a fost întrebat în legătură cu alegerea sa de a nu menționa niciodată islamul atunci când condamnă astfel de atacuri.

loading...

„Nu este adevărat și nu este corect (să spunem) că islamul este terorismul. Nu cred că este corect să asociem islamul și violențele. În fiecare zi când deschid ziarele, văd violențe în Italia, cineva care își ucide prietena, un altul care își ucide mama vitregă, și sunt catolici botezați. Dacă trebuie să vorbim despre violența islamică, trebuie să menționez și violența creștină. În aproape toate religiile, există întotdeauna un mic grup de fundamentaliști. Și noi avem”, a spus suveranul pontif.

Ca în mai multe intervenții în timpul călătoriei sale de cinci zile în Polonia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, papa Francisc a dat asigurări că religia nu este adevăratul motor al violenței. „Se poate ucide la fel de bine cu vorba ca și cu un cuțit, a spus el, referindu-se aparent la ascensiunea partidelor populiste care promovează rasismul și xenofobia. Terorismul „prosperă atunci când zeul banilor este pus pe primul loc” și „atunci când nu există nici o altă opțiune”, a spus papa.

„Câți dintre tinerii noștri europeni nu au fost abandonați, fără idealuri, fără loc de muncă? Atunci ei apelează la droguri, la alcool și se angajează cu grupări fundamentaliste”, a estimat el.  Refuzând să asocieze islamul cu violența, reprezentanți musulmani din Franța, dar și din Italia, au asistat duminică la liturghie în biserici în semn de solidaritate și fraternitate.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });