Life

Papa Francisc, decizie istorică! Preoții catolici vor putea ierta întodeauna de acum încolo avortul

Preoții catolici vor putea ierta întodeauna de acum încolo avortul, care potrivit religiei catolice este unul din cele mai mari păcate, pentru că pune capăt unei vieți „nenăscute”.

Papa Francisc, care a facut din decizia sa de a transforma Biserica Romano-Catolica intr-o institutie mai inclusiva si mai iertatoare o caracteristica a mandatului sau papal, a facut acest anunt prin intermediul unui document denumit ”scrisoare apostolica”, publicat luni, la o zi dupa inchiderea ”Anului Jubiliar al Milei”.

Până acum, un preot nu putea acordarea iertarea pentru acest păcat decât cu autorizarea episcopului sau chiar a suveranului pontif.

loading...

Suveranul pontif a spus: ”Vreau sa reafirm cu fermitate ca avortul este un pacat grav, deoarece inseamna sacrificarea unei vieti nevinovate, dar nu exista niciun pacat la care mila Domnului nu poate sa ajunga si pe care nu poate sa il stearga atunci cand gaseste o inima care se caieste si care vrea sa se reimpace cu Dumnezeu”.

Papa Francisc acordase deja, temporar, tuturor preotilor puterea – denumita ”absolvirea sacra” – de a ierta avortul, in perioada Anului Sfant, de pe 8 decembrie pana pe 20 noiembrie, insa tonul solemn din scrisoarea sa de luni sugereaza ca aceasta modificare ar putea dura cel putin pentru restul mandatului sau papal. Potrivit credintelor romano-catolice, avortul este considerat un pacat atat de grav, incat persoanele care il fac sau contribuie la indeplinirea lui risca o excomunicare automata, pana cand pacatul le este iertat in urma unei confesiuni.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top