Papa Francisc, mesaj șocant: În catehism se spune că homosexualii nu ar trebui să fie discriminați, ci respectați
Socant

Papa Francisc, mesaj șocant: În catehism se spune că homosexualii nu ar trebui să fie discriminați, ci respectați

Papa Francisc a transmis un mesaj cel puțin șocant la adresa homosexualității. Întrebat în avionul care l-a adus înapoi la Vatican după vizita efectuată în Armenia, despre homofobie după masacrul din Orlando din urmă cu o săptămână, papa a amintit că în catehism se spune că homosexualii nu ar trebui să fie discriminați, ci respectați, susținându-i în cadrul programului pastoral. De asemenea, Papa Francisc a vorbit și de “o cultură catolică îngustă”.

De asemenea, el a reiterat pe 26 iunie toleranța față de homosexualitate, punând întrebarea „cine suntem noi să o judecăm” și susținând că cei care cred în creștinism ar trebui să învețe să prezinte scuze și să ceară iertare după masacrul de la Orlando din SUA, nu numai celor din comunitatea gay, dar și multor alte persoane, informează agenția France Presse (AFP) citată de Agerpres.

loading...

„O persoană care trăiește această condiție, cu o bună voință care îl caută pe Dumnezeu, cine suntem noi să o judecăm”, a spus el, repetând cuvintele spuse în prima sa conferință ținută în avionul care îl ducea de la Rio de Janeiro la Roma, în vara anului 2003.papa_francisco_homofobia_matrimonio_gay

Creștinii ar trebui să ceară scuze și iertare nu numai față de homosexuali, dar și față de cei săraci, de femeile exploatate, de copiii supuși la muncă forțată. Creștinii trebuie să ceară iertare în mod constant, a recomandat Suveranul Pontif. Observând că el însuși s-a scăldat la Buenos Aires într-o „cultură catolică îngustă”, Papa Francisc a menționat că, uneori, unii homosexuali au „manifestări prea ofensatoare”, neînțelese de cei cu „mentalități diferite”, mai notează AFP.

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Anonim

    30 iunie 2017 at 14:02

    Trăim ca şi în timpul Sadomei şi Gomora ! Sodomieee maximă . Nu ştiu cît timp ne mai suportă Dumnezeu? Toţi acei care sunt de acord cu păcatu sunt de la satan şi vor merge cu toţi în fundul iadului cu tot cu Anthicrişti lui satan .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });