Pe baza emoției colective, "medicul" Alina Gorghiu cere demisii în cazul Ioan Gyuri Pascu
Life

Pe baza emoției colective, „medicul” Alina Gorghiu cere demisii în cazul Ioan Gyuri Pascu

Pe baza unor articole de presa, „medicul” Alina Gorghiu cere demisia directorului Ambulanței București, Alis Grasu deoarece medicul care l-a vizitat pe Ioan Gyuri Pascu nu ar fi procedat corect.

Fără studii de specialitate, fără să fie de față sau să fie finalizată o anchetă pentru stabilirea celor întâmplate, doamna Gorghiu probabil luată de val și de câștigarea unui capital politic s-a aruncat în declarații.

„Citesc cu uimire, nici nu mai știu a câta oară, că Ambulanța București ar putea să aibă din nou pe conștiință o moarte. De data asta cea a lui Gyuri Pascu. Cred că e momentul ca directorul să își asume și să demisioneze”, a scris Gorghiu, miercuri, pe Facebook.

Ea motivează că sunt „prea multe cazuri, prea multă incompetență, prea multe derobări de responsabilitate”.

loading...

Cu toate acestea, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a anunțat miercuri, că se desfășoară o anchetă internă în urma intervenției care a avut loc luni dimineață la artistul Ioan Gyuri Pascu, care a și decedat.

Ea a adăugat că medicul care s-a deplasat la domiciliul artistului i-a administrat jumătate de fiolă de Diazepam, având în vedere că pacientul nu dormise de trei zile și avea atacuri de panică, iar la aproximativ o oră de la plecarea echipajului s-a înregistrat un nou apel întrucât bărbatul se învinețise și nu mai respira. Alis Grasu a precizat că rezultatul anchetei interne va fi gata în cel mult două zile.

Medicul Raed Arafat, fondatorul SMURD, a vorbit la ”Sinteza Zilei” despre moartea lui Ioan Gyuri Pascu, condiderând că acest caz trebuie analizat în liniște și că ar trebui să așteptăm verdictul instituțiilor competente.

Oficialul din Ministerul Sănătății consideră că nu trebuie blamat întreg sistemul medical.

”Medicul niciodată nu va lucra pe baza unei proceduri, la fiecare pacient în mod egal, să facem la toți aceleași lucruri. Este imposibil. Eu aș face un EKG la un pacient diabetic, s-ar putea să nu aibă simptomatologia obișnuită. Poate că doamna doctor a vorbit coerent cu pacientul, nu avea niciun semn care să îi atragă atenția, nu pot să o judec de aici” a spus Raed Arafat.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });