Pe cine vrea să reprezinte USR? Nicușor Dan are doar 10% din numărul necesar de semnături
News

Pe cine vrea să reprezinte USR? Nicușor Dan are doar 10% din numărul necesar de semnături

Deși s-a făcut mare vâlvă cu formațiunea lui Nicușor Dan, USR nu reușește să strângă nici măcar numărul de semnături pentru a putea participa la alegerile parlamentare. Mai exact, Nicușor Dan are doar 10 la sută din cât ar trebui (200.000). Situația este recunoscută chiar de el spunând „V-o spun foarte direct: situația semnăturilor este critică”. În condițiile în care nici semnăturile nu le poate strânge nu poți să nu te întrebi pe cine vrea să reprezinte USR?

Nicuşor Dan precizează că „numărul de 200 de mii de semnături este uriaş şi împiedică accesul noilor veniţi. A trecut cam o treime din perioada de strângere de semnături, deci ar trebui să fim pe la 60-70 de mii, suntem abia pe la 20 de mii, deci situaţia este pentru noi la limită în momentul ăsta”.

Cu toate acestea, Nicușor Dan vrea 10 la sută din voturile românilor.

loading...

„Ţinta noastră este 10% din locurile din Parlament. Considerăm că este realist faţă de faptul că pe de o parte, suntem un grup de oameni noi, care n-au mai făcut politică, cu cariere în spate, cu o activitate care poate fi verificată, într-o competiţie cu partide nereformate, care şi-au dovedit şi corupţia şi incompetenţa. Pe de altă parte, lipsa de resurse care se traduce în imposibilitatea de a accesa mulţi oameni, care nu vor auzi de noi până la alegerile parlamentare ne face să ne oprim la numărul ăsta, 10%, pe care-l consider realist”, spune liderul USR la RFI.

Uniunea Salvaţi România va anunţa până pe 20 octombrie ce miniştri din Guvernul Cioloş vor candida pe listele USR la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Noi discutăm în momentul de faţă cu cinci-şase miniştri. Probabil că un număr dintre ei vor veni pe listele noastre. Sunt miniştri care au performat, asta e ce pot să vă spun. Confirm că Cristian Ghinea este în lista celor cu care discutăm. Dragoş Pîslaru este un om pe care ni l-am dori”, admite Nicuşor Dan.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });