News

Pe urmele lui Florian Coldea. Se încearcă aflarea ADEVĂRULUI. Mutarea Comisiei SRI

Preşedintele Comisiei de control SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat, luni, că a cerut Serviciului detalii despre încadrarea lui Florian Coldea la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul” şi despre informaţiile potrivit cărora DNA a solicitat SRI să monitorizeze două posturi de televiziun

”Am făcut o solicitare la Serviciul Român de Informaţii în ceea ce priveşte încadrarea pe postul de conferenţiar universitar la Academia de Informaţii a dlui Florian Coldea. Am cerut să ni se comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post şi să ne fie puse la dispoziţie documentele din care să ne lămurim dacă dl. Coldea îndeplineşte sau nu condiţiile pentru un asemenea post didactic.

loading...

Am solicitat SRI să ne trimită punctul de vedere legat de comunicarea de la DNA către SRI, respectiv solicitările de monitorizare a posturilor Antena 3 şi RCS-RDS. Vom vedea care a fost temeiul legal al acestui schimb de informaţii şi în ce măsură au fost respectate dispoziţiile legale care privesc activitatea SRI”,a declarat preşedintele Comisiei de control a SRI, Adrian Ţuţuianu.

Potrivit unor note ale Cabinetului procurorului-şef Direcţie, transmise în decembrie 2014, ianuarie şi respectiv februarie 2015 către Serviciul tehnic al DNA, sunt desemnaţi beneficiari secundari ai informaţiilor obţinute de acest serviciu reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii. Mai exact, beneficiarii secundari ai informaţiilor erau două unităţi SRI din Bucureşti şi Constanţa.

Notele sunt cuprinse în dosarul în care fostul primar de la Constanţa, Radu Mazăre şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, au fost arestati şi ulterior trimişi în judecată. Mazăre era acuzat că ar fi primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte, iar Strutinsky pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

loading...
To Top