News

Pîrvulescu, opinie despre Guvernul Cioloș și ce se poate întâmpla la toamnă

Ar fi o variantă un guvern condus de Dacian Cioloş din toamnă? „Avantajul de a nu fi politician s-a transformat într-un dezavantaj. În România, în ultimele 7 – 8 luni de zile, cuvântul tehnocrat a fost depreciat”, a comentat la Digi24 politologul Cristian Pîrvulescu.

„Principala vulnerabilitate a lui Dacian Cioloş este aceea că nu e politician. A fost un avantaj dar s-a transformat într-un dezavantaj. Eu nu am crezut că tehnocraţii pot împinge lucrurile. Guvernul lui Cioloş nu are sprijin politic, dar nu e debarcat pentru că e o bună umbrelă pentru vreme rea pentru partidele politice. PSD a votat acest prim-ministru şi nu a retras votul de învestitură.

Guvernele tehnocrate au avantaje şi dezavantaje (dezavantaje – că pot fi atacate în ceea ce priveşte lipsa de legitimitate democratică, de delegare directă de cetăţeni). Sunt scandalurile: din sănătate, lipsa de coordonare şi comunicare, miniştrii care au părăsit guvernul.

loading...

Acest guvern aproape s-a înjumătăţit. Foarte multe lucruri care i se pot reproşa şi faţă de care Cioloş nu se poate apăra. Când Ponta era atacat, partidul se mobiliza. Se mobilizează oare PNL, bănuit a fi cel care sprijină guvernul Cioloş? Nu prea, nu convingător. Cei care îl apără par s-o facă fără convingere. Realizările sale în condiţiile acestea complicate, Brexit, nu sunt extraordinare…acest guvern nu a venit să facă reforme economice, a venit în contextul unei crize politice. E ciudat să avem un guvern de tehnocraţi în contextul unei crize politice. Este un guv ambiguu şi pe care ar trebui cineva să-l susţină. Riscurile ca atacurile împotriva lui Cioloş să se înteţească sunt reale, intrăm în logica de campanie. Va fi o campanie de atacuri”, a explicat Cristian Pîrvulescu.

Despre ce se poate întâmpla în toamnă…

„Când Dragnea a fost întrebat dacă va fi viitorul prim-ministru a spus că nu se pune problema și că PSD nu va avea o propunere pentru că au învățat din experiențele precendente. Pe de altă parte sunt și altii care s-au oferit să fie prim-miniștri chiar dacă nu au fost numiți de Gorghiu, căci ne referim la declarația de ieri a doamnei Gorghiu care descria profilul prim-ministrului care putea corespune foarte bine și domnului Cioloș, dar și domnul Borc s-a gândit ca ar fi o chestiune interesantă să ocupe o asemenea poziție.

Guvernul lui Dacian Cioloș nu are sprijin politic, dar nici nu este debarcat pentru că este o foarte bună umbrelă pentru vreme rea pentru partidele politice”, conchide politologul Cristian Pîrvulescu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top