News

Plângere DEVASTATOARE pentru Kovesi. Tot mai multe acuzații pe capul șefei DNA

Încă o lovitură pentru Laura Codruța Kovesi. Omul de afaceri Sorin Strutinsky, inculpat intr-un dosar DNA alaturi de fostul primar din Constanta Radu Mazare, ii aduce acuzatii extrem de grave sefei parchetului anticoruptie Laura Kovesi.

Strutinsky a formulat o sesizare catre Inspectia Judiciara in care solicita cercetarea disciplinara a lui Kovesi pentru comiterea abaterii disciplinare constand in exercitarea functiei cu rea credinta, abatere savarsita cu stiinta de catre sefa DNA. De altfel, Sorin Strutinsky afirma ca faptele pe care le-ar fi facut Laura Kovesi au chiar serioase “conotatii infractionale”.

Afaceristul, inculpat într-un dosar alături de fostul primar al Constanței Radu Mazăre, îi aduce acuzații extrem de grave lui Kovesi. Strutinsky a formulat o sesizare către Inspecția Judiciară în care solicită cercetarea disciplinară a șefei DNA pentru comiterea abaterii disciplinare constând în exercitarea funcției cu rea credință, abatere săvârșită cu științp de către șefa DNA, scrie Luju.ro.

loading...

„S-a implicat direct în activitatea de urmărire penală…A dispus ca informațiile să fie puse la dispoziția SRI…A facilitat accesul acestui serviciu la informații secrete de serviciu…. Mi-a încălcat brutal dreptul la securitatea juridică, la apărare și viața privată”, se arată în plângerea afaceristului.

Și Comisia SRI s-a sesizat asupra problemei transmiterii de către DNA la SRI a unor documente privind interceptările din dosare analizei membrilor comisiei, urmând a se decide dacă se va chema la audieri conducerea SRI sau dacă se va opta pentru o solicitare în scris.

Potrivit unor note ale Cabinetului procurorului-şef Direcţie, transmise în decembrie 2014, ianuarie şi respectiv februarie 2015 către Serviciul tehnic al DNA, sunt desemnaţi beneficiari secundari ai informaţiilor obţinute de acest serviciu reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii. Mai exact, beneficiarii secundari ai informaţiilor erau două unităţi SRI din Bucureşti şi Constanţa.

Notele sunt cuprinse în dosarul în care fostul primar de la Constanţa, Radu Mazăre şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, au fost arestati şi ulterior trimişi în judecată. Mazăre era acuzat că ar fi primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte, iar Strutinsky pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

loading...
To Top