News

Planul PNL de a dărâma Guvernul Tudose. Ce se pune la cale și când

Partidul Național Liberal are în plan răsturnarea Cabinetului Tudoseare și în acest sens va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE, și o va face în sesiunea parlamentară care începe la 1 septembrie.

Este anunțul oficial pe care îl face șeful PNL, Ludovic Orban după ce a discutat cu colegii săi, spune că a decis să facă această chestiune, este demersul pe care liberalii îl vor face, deocamdată însă nu știu exact când vor depune această moțiune de cenzură, care va fi data ei, dar în mod cert, în sesiunea parlamentară care va începe la 1 septembrie, și că deja își caută aliați pentru a putea să treacă prin parlament această moțiune de cenzură, recunoștea Ludovic Orban că are discuții deja cu parlamentari, culmea de la coaliție, adică din interiorul PSD și al ALDE.

Sunt discuții de altfel, despre care s-a mai vorbit și erau surse politice care spuneau că cei dun PNL discută cu parlamentari de exemplu din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu pentru a-i rupe de aliții lor de la PSD și pentru a-i convinge să voteze această moțiune de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE.

loading...

Însă până la depunerea acestei moțiuni de cenzură cei de la PNL au un alt plan de acțiuni împotriva guvernului și îi vor bombarda pe miniștrii cabinetului Tudose cu moțiuni simple. Spun că sunt multe ministere unde sunt foarte multe probleme, de niciun ministru spun că nu sunt mulțumiți cei de la PNL, și ca atare vor începe să depună moțiuni simple împotriva acestor miniștri. De exemplu în perioada care va urma începerii sesiunii parlamentare se discută depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului transporturilor, cel care este…scandal în aceste zile, spun cei de la PNL că dacă nu va fi demis de către premierul Tudose atunci vor depune această moțiune simplă.

„Vom depune moţiunea de cenzură, dar o vom depune când vom avea cele mai mari şanse de a obţine maximum de voturi în Parlament împotriva Guvernului Tudose. Sesiunea asta. Nicio sesiune fără moţiune, este un slogan care a fost lansat de un liberal”, a spus Orban, precizând că are discuţii şi cu parlamentari de la ALDE pentru susţinerea acestui demers.

La rândul său, deputatul liberal Cristian Buican a susţinut că, analizând modul în care Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere gestionează proiectele privind autostrada Moldova şi autostrada Sibiu-Piteşti, Biroul Executiv al PNL a luat hotărârea să ceară prim-ministrului demiterea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetenţă.

loading...
To Top