News

Pleșoianu, AVERTISMENT pentru Iohannis: Organizez eu personal PROTESTE MASIVE la Cotroceni!

Poziția președintelui Klaus Iohannis la modificările făcute de ministrul Justiției, Tudorel Toader, la legile justiției este identică cu cea a Monicăi Macovei. Klaus Iohannis susține că ar fi în defavoarea României ca, după toate eforturile depuse până acum, „să ne întoarcem la vechile practici de a pune presiune asupra justiției”.

„Propunerile prezentate astăzi de ministrul Justiției se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționări a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție.  Ar fi în defavoarea țării noastre ca, după toate eforturile depuse până acum, să ne întoarcem la vechile practici de a pune presiune asupra justiției. Acest lucru ar fi în totală contradicție cu angajamentele pe care și le-a luat România prin aderarea la Uniunea Europeană și nu ar face decât să mențină pe termen nelimitat Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Propunerile de astăzi urmăresc întărirea rolului ministrului Justiției și diminuarea rolului CSM în privința gestionării carierei magistraților, de fapt, slăbirea justiției”  sustine Iohannis. În urma anuntului MINCINOS și inflamator făcut de presedinte, tefelistii au anuntat proteste masive de strada ca sa apere lupta anticoruptie.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a reacționat dur după mesajul președintelui si a sustinut ca dacă Insul din Deal își îmbracă iarăși geaca roșie, ”NU mai aștept niciun OK de la nimeni din PSD și organizez eu personal PROTESTE MASIVE la Cotroceni!”

”Ajunge, Iohannis! O spun direct și fără rezerve – dacă Insul din Deal își îmbracă iarăși geaca roșie, NU mai aștept niciun OK de la nimeni din PSD și organizez eu personal PROTESTE MASIVE la Cotroceni! S-a votat copleșitor în decembrie ÎMPOTRIVA Noii Securități. Dacă Noua Securitate, în frunte cu mamutul radioactiv, încearcă iar o lovitură de stat, atunci VOM REACȚIONA!

loading...

E oricum un dezastru național faptul că vom intra în anul Centenarului Marii Uniri cu cel mai mare #INSTIGATOR și #DEZBINATOR pe post de „Președinte”. Dar dacă va continua să incite, așa cum a făcut-o în această seară, atunci devine absolut necesar să ieșim din PASIVITATE!

INSTIGATORUL de la Cotroceni: „Propunerile prezentate astăzi de ministrul Justiției se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționări a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție. (…) Dacă acest amalgam de măsuri va fi asumat de Guvern și aprobat de Parlament, eforturile României de mai bine de 10 ani vor fi anulate și justiția se va întoarce în timp, într-o epocă în care era subordonată politicului.”, scrie Pleșoianu pe Facebook.

Mișcarea civică „Inițiativa România” a anunțat pe Facebook un protest care va avea loc în această seară, începând cu ora 20:30, față de modificările propuse de Tudorel Toader la legile Justiției.

„Vino în Piață! Justiția e în pericol!” – sub acest slogan a fost organizat protestul din această seară în fața Guvernului. Câteva zeci de persoane au ajuns deja în Piața Victoriei.

„Guvernarea PSD a poruncit, Tudorel Toader s-a executat! După marțea neagră, propunerile de masacrare ale legilor Justiției prezentate astăzi de ministrul Justiției sunt punctul culminant al luptei împotriva DNA și justiției independente. Un om care spune răspicat „REZIST!” face mai mult pentru viitorul țării decât un guvern și o majoritate parlamentară cu apucături mafiote. Iar împreună putem să decidem noi viitorul.

Vino în Piața Victoriei în această seară. Vom fi 2, vom fi 10, vom fi 100 sau poate câteva mii. Oricare dintre variante e mai bună decât să tăcem. Lupta anticorupție riscă să devină istorie fără implicarea noastră” este mesajul publicat pe pagina de Facebook a evenimentului creat de Inițiativa România.

loading...
To Top