News

Pleșoianu, primele declarații după refuzul lui Kovesi

Comisia parlamentară de anchetă a decis, luni, să o reclamă pe Laura Codruța Kovesi ministrului Justiției Tudorel Toader, după ce șefa DNA a refuzat a treia oară să se prezinte la audierile din Parlament privind prezidențialele din 2009.

loading...

După această decizie, deputatul PSD, Liviu Pleşoianu, membru al comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, a ieșit la declarații.

”Doamna Koveși a încălcat constituția. Aici a fost încălcată o hotărâre a Curții Constituționale. Ea nu va răspunde nici de această dată la întrebarea legată de prezența sa în sufrageria lui Oprea”, a declarat Liviu Pleșoianu.
Acesta a adăugat că trimiterea unor noi scrisori Codruței Kovesi este sub demnitatea Parlamentului României.
Comisia parlamentară de anchetă a decis, luni, să o reclamă pe Laura Codruța Kovesi ministrului Justiției Tudorel Toader, după ce șefa DNA a refuzat a treia oară să se prezinte la audierile din Parlament privind prezidențialele din 2009.
De asemenea, comisia de anchetă a lăsat la aprecierea șefului de la Justiție să decidă dacă Kovesi merită sancțiuni, având în vedere că Tudorel Toader este superiorul ierarhic al șefei DNA. Scrisoarea a treia trimisă de Kovesi seamănă mult cu cea de-a doua scrisoare, iar șefa DNA enumeră în document obiectivele pe care le are Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009 și spune că nu are detalii în acest caz.
loading...
To Top