News

Pleșu, atac la Dragnea. Nu îi place că Hans Klemm a fost taxat de liderul PSD

Pleșu pare deranjat că liderul PSD l-a taxat pe Hans Klemm după ce ambasadorul a comentat aberant modificările la Legile Justiției. România are carnețe în mai toate domeniile, dar șeful PSD, Liviu Dragnea, este “îngrijorat” din pricina declarațiilor ambasadorului SUA și a sorosiștilor, potrivit lui Andrei Pleșu. Scriitorul consideră că pentru Dragnea e mult mai la îndemînă, mai rentabil politic, să se războiască cu „aroganţa” vecinului, decît cu netrebnicia din ograda proprie.

Andrei Pleșu îi atrage atenția că ar trebui să se uite mai bine în jur, să-l îngrijoreze “lipsa spitalelor și a  autostrăzilor”, două dintre cele mai deficitare ramuri ale țării.

Scriitorul mai punctează și la Educație și Cultură, amintitnd de ministerele conduse de oameni neperformați, care nu au nicio legătură cu domeniul pe care îl conduc.

“M-ar îngrijora şi să am, la Învăţămînt, un ministru de inconsistenţa băţoasă a dlui Liviu Pop: neinstruit, arbitrar, nepriceput, cu un portret de expert în „munca de jos”. M-ar îngrijora şi să am, la Cultură, un administrator de tabloide, iar la Agricultură, un personaj comic, în tradiţia celebrului Zăroni, de pe vrema lui Petru Groza”, scrie Pleșu într-un articol pentru Adevărul.

Președintele PSD Liviu Dragnea a reacționat dur zilele trecute după declarațiile ambasadorului SUA din București, Hans Klemm, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modificările aduse legilor justiției.

„Am văzut și am citit prin presă ce s-a încercat să se facă ieri la CSM. Și eu sunt îngrijorat că sunt niște ambasadori în România, care își permit să ne interzică și dreptul de a începe o dezbatere. Urmează să ne interzică dreptul de a gândi. Și sunt îngrijorat de faptul că procurorii au început să certe judecătorii. Știți ce mă interesează pe mine, ca președinte PSD, ca președinte al Camerei Deputaților, ca deputat și ca cetățean. Să văd ce spun asociațiile magistraților și uniunea judecătorilor din România.

loading...

Sunt îngrijorat când ambasadorii merg la miniștri, în fiecare zi, să promoveze interesele unor companii străine. Cine știe, poate cineva se gândește că acest lucru poate să însemne act de corupție”, a spus Liviu Dragnea.

Și ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi seară, referindu-se la reacţia Ambasadei SUA privind propunerile de modificare a legilor justiţiei, că firesc este ca o îngrijorare care a fost exprimată să fie şi motivată.

„A exprima o îngrijorare firesc apare să fie şi motivată, or, în această prezentare a stării de îngrijorare, eu nu am văzut care sunt fundamentele, care este motivul acestei stări de îngrijorare.

Nu cred că starea de îngrijorare vine din faptul că durata mandatelor celor cu funcţii de conducere se va schimba din 3 ani în 4 ani. Nu este vorba de prelungirea mandatelor în curs, pentru că e un principiu general constituţional care spune că o lege care modifică o altă lege nu modifică mandatele în curs.

Nu cred că starea de îngrijorare poate să vină din faptul că un magistrat care se pensionează astăzi, care în timpul activităţii profesionale are un apartament în centrul Bucureştiului şi pentru care plăteşte o chirie de 50 de lei sau maximum 94 de lei…

Vine o vreme pentru fiecare, beneficiul locativ rămâne soţului supravieţuitor iar după soţul supravieţuitor rămâne şi copiilor acestuia. Nu cred că acesta este un temei pentru o stare de îngrijorare”, a spus Toader la un post de televiziune.

loading...
To Top