News

PNL a cerut așa multe demisii după acțiunea DNA că l-au băgat la grămadă și pe Tudose

PNL și USR cer demisia persoanelor vizate de noua anchetă DNA în care a fost începută urmărirea penală a vicepremierului Sevil Shhaideh și a fost cerută încuviințarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, în prezent ministru delegat pentru Fonduri Europene și fost ministru al Mediului. Ba, mai mult, liberalii cer dmiterea prim-ministrului Mihai Tudose.

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, vineri, la Sibiu, că Guvernul Tudose ar trebui să fie remaniat, iar primul ministru demis, aceasta susținând că, după nouă luni de guvernare, PSD „nu are cu ce se mândri”.

Deputatul PNL de Sibiu a făcut, în cadrul unei conferințe de presă, un scurt bilanț al PSD la guvernare. „Concluzia este că PSD, după nouă luni de guvernare, nu are cu ce se mândri. Dacă ar fi ca domnul Vâlcov să realizeze o nouă evaluare a guvernului Tudose, reacția PSD ar trebui să fie exact aceeași ca în cazul lui Grindeanu. Și anume, remanierea Guvernului Tudose și demiterea premierului Tudose”, a declarat Raluca Turcan.

loading...

Ea le-a răspuns jurnaliștilor care au întrebat-o care ar fi soluția, în afară de demisii, că aceasta este „una simplă”’, dar că ea presupune „maximă responsabilitate”’ din partea unor parlamentari care, în momentul de față, sunt în arcul puterii. „Desolidarizarea de PSD și ALDE, schimbarea acestui guvern și o guvernare care să-i ia locul într-un mod responsabil și preocupat pentru ceea ce se întâmplă cu România pe o perioadă mai lungă de timp. Această guvernare (…) este pur și simplu devastatoare pentru românul de rând”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

Întrebată dacă speră la o reașezare a majorității parlamentare, Raluca Turcan a menționat că nu se îmbată cu apă rece, știind și că niciodată „câinele nu pleacă de la măcelărie”.

„Dacă cei care în momentul de față asigură majoritatea parlamentară și-ar pune problema ce se întâmplă cu România pe următoarea perioadă, atunci asta ar fi decizia pe care ei ar trebui să o ia. Pur și simplu să schimbe acest guvern, să înlăture dinastia Dragnea-PSD, care face rău românilor, și să pună pe cineva la decizia guvernamentală care, cu adevărat, să ia măsuri pentru țara aceasta”, a declarat Turcan.

Liderul liberal a menționat câteva din, a susținut Turcan, „promisiunile nerealizate” ale PSD.

loading...
To Top