News

PNL și USR au fost atinse unde le doare și sar la gâtul lui Toader. Ce face DNA-ul din om…

Senatorul USR George Dircă a anunţat că formaţiunea ia în calcul o moţiune împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader după ce acesta a anunţat că se propune eliminarea preşedintelui din procedura de numire a procurorilor şefi şi trecerea Insecţiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justiţiei.

În același timp, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că L. Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor să subordoneze politic Parchetele, pentru a inhiba anchetele, afirmând că PNL va lupta cu toate armele pentru a împiedica adoptarea schimbărilor anunţate,”care riscă să distrugă independenţa justiţiei”.

”Guvernul îşi dă arama pe faţă. Dragnea şi Tăriceanu vor să subordoneze politic Parchetele pentru a inhiba anchetele, în special pentru fapte de corupţie, care vizează liderii partidelor de guvernământ. Scoaterea preşedintelui din ecuaţia numirii şefilor de parchete permite arbitrariul ministrului de justiţie, care este politic, în nominalizarea acestora. Ministrul politic va căuta să numească procurori obedienţi, care să răspundă la comenzi şi care să nu mai îndrăznească să declanşeze anchete împotriva protejaţilor din clientela politico-economică. Mai mult, parchetele pot să se transforme într-o armă politică de luptă împotriva opozanţilor”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe Facebook.

loading...

Nu e ciudat că aceste mesaje vin de la: 1. USR, cel care este numit de presa ”partidul sistemului”, 2. Ludovic Orban care este stiut ca nu a avut curaj nici macar sa ridice nasul la Laura Kovesi desi a fost anchetat de DNA si a avut castig de cauza. Vorba lui Bpgdan Chirieac: Orban aplaudă cătușele!. Adevărul este ca vorbim de o falsă problemă și o rezumă clar jurnalistul Dan Andronic.

”Pentru UM-urile de presă care își ascut indignarea legată de scoaterea Președintelui din numirea șefilor DNA, PG, etc, le atrag umil atenția că vor fi numiți de Consiliul Superior al Magistraturii.

Adică de reprezentanții magistraților, aleși de tot corpul profesional. Plus reprezentanții clasei politice.
Deci unde-i restaurația și interesul penalilor așa cum clamează tovarășii „suspectului” Tapalagă, sau TVului inculpat penal de DNA?”, scrie Dan Andronic.

loading...
To Top