News

PNL şi USR depun moţiunea simplă pe Justiţie / Avertismentul lui Bogdan Chirieac

PNL şi USR au depus, marţi, moţiunea simplă pe justiţie, intitulată “PSD stăpânul justiţiei?! Chiar aşa…”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, cerând PSD să renunţe la politizarea justiţiei şi să îl demită pe ministrul justiţiei Tudorel Toader.

“PNL împreună cu USR depun astăzi moţiunea simplă pe justiţie intitulată „PSD stăpânul justiţiei?! Chiar aşa….”. Prin această moţiune atragem atenţia la întoarcerea la vechile metehne PSD-iste de pe timpul lui Adrian Năstase – Rodiac Stănoiu, dăunează grav intereselor României şi oamenilor (…) vă solicităm prin această moţiune să renunţaţi la politizarea justiţiei. Nu vă mai ocupaţi doar de interesele intractorilor, (…) şi dacă nu sunţeţi în capabili să faceţi acest lucru, ministrul justiţiei să plece”, a declarat liderul Grupului PNL, deputatul Raluca Turcan, în plenul Camerei Deputaţilor.

loading...

Bogdan Chirieac tragea recent un semnal de alarmă la care liberalii ar trebui să privească cu mare atenție dacă vor să nu aibă soarta altor partide de tradiție care nu se mai regăsesc pe scena politică românească.

”Dacă PNL-ul bagă moțiune de cenzură pe legile justiției riscă să pățească ce a pățit anul trecut în 11 decembrie. Deci nu poate PSD-ul să primească un impuls mai puternic de sus, decât dacă PNL-ul ar face așa ceva. Să nu uităm că anul trecut în timpul campaniei electorale, PNL-ul și nu numai, au stat în gură numai cu condamnat și penali. Și poporul român a votat 51% PSD și ALDE. ALDE fiind în mare parte tot de la PSD, centrul dreapta, zona asta. Deci ar fi, dacă vreți, un balon de oxigen extraordinar.

Totuși, dacă PSD-ul va introduce TVA split, fapt care va anula practic firmele românești, în acel moment, dacă PNL va introduce o moțiune de cenzură pe marginea TVA split și cu condica de prezență la firmele private, credeți-mă că atunci PNL-ul ia 10 puncte procentuale”, avertizeaza Chirieac.

loading...
To Top