Politicienii nu circulă fără maşină, iar acest pompier a traversat patru deșerturi pentru a ajuta copiii cu autism
Life

Politicienii nu circulă fără maşină, iar acest pompier a traversat patru deșerturi pentru a ajuta copiii cu autism

În timp ce parlamentarii îşi asigură tot confortul şi au grijă să nu îşi obosească picioarele mergând pe jos, Iulian Rotaru, un pompier din Botoșani, este primul și singurul român care a înfruntat clima deșertică, participând la ultramaratonul Atacama Crossing.

Botoșăneanul a reușit performanța de a se clasa pe poziția a șasea, la ceea ce se spune că este cea mai dură competiție de anduranță din lume. Angajatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a făcut parte din plutonul fruntaș, pentru un scop nobil: ajutorarea copiilor care suferă de autism din Botoșani.

loading...

Atacama Crossing este una dintre cele mai solicitante și epuizante curse. Timp de șapte zile, sportivii trebuie să parcurgă un traseu de 250 de kilometri prin cele mai greu accesibile deșerturi: Gobi, Atacama, Sahara și Antarctica. Cursa este și mai grea, întrucât concurenții sunt nevoiți să îți care în spate proviziile pentru întreaga săptămână. Organizatorii oferă doar asistență medicală de urgență, apă și o foaie de cort sub care să se odihnească în timpul nopții.

Pompierul a purtat drapelul României pe tot parcursul traseului. Tot efortul a fost în scop caritabil, pentru a ajuta copiii din Botoșani care suferă de autism. Declarat vara aceasta „Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani”, Iulian Rotariu va reveni în ţară săptămâna aceasta. Următoarea cursă, „Sahara Race” ar urma să aibă loc în aprilie 2018 în Namibia.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });