News

Ponta anunță nota de plată a fiecărui roman. Prețul plătit pentru că  Iohannis a vrut „Guvernul Lui”

Fostul premier Victor Ponta a răbufnit după ce a văzut datele economice înregistrate de tehnocrați. Potrivit Agerpres, bugetul general consolidat a trecut pe deficit după primele cinci luni ale acestui an, execuția bugetară pentru perioada ianuarie – mai încheindu-se cu un deficit de 780 de milioane de lei, respectiv 0,10% din PIB.

În aceeași perioadă a anului trecut, în guvernarea Ponta, bugetul general consolidat consemna un excedent de 6,32 miliarde de lei, respectiv 0,89% din PIB. În ceea ce privește încasările din TVA, acestea au înregistrat o scădere de 7,9% față de perioada similară a anului trecut.

loading...

“7 MILIARDE DE RON ( aprox 1,5 MILIARDE DE EURO) in minus in primele 5 luni ale anului 2016 ( deficit 780 milioane fata de plus 6.3 miliarde anul trecut in 2015)! Adica 350 RON de la fiecare din cei 20 milioane de romani ! Asta e pretul doar pe 5 luni platit pentru ca Dl Iohannis a vrut ” Guvernul Lui” ! Va dati seama cand vine nota pentru tot anul 2016?!? Ghinion!”, a spus Ponta.

La începutul acestui an, Comisia Europeană a estimat că în 2016 deficitul bugetar în termeni ESA ar urma să crească până la 3% din PIB, limita prevăzută în Tratatul de la Maastricht. Bugetul de stat este construit pe un deficit de 2,95% din PIB.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top