News

Ponta aruncă în aer explicația șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, despre prietenia cu Ghiță

Într-un interviu acordat Alessandrei Stoicescu, la emisiunea Q&A, Victor Ponta spune că, în 2011, Sebastian Ghiță era mai prieten cu Laura Codruța Kovesi decât cu el, și spune că i-a găsit pe cei doi împreună, la o podgorie din Prahova.

”Prima dată în viața mea, când m-an întâlnit cu doamna Kovesi într-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghiță, nu acasă. Nu știu dacă o mai are acum, avea o podgorie între Ploiești și Mizil. Acolo m-am întâlnit prima dată cu doamna Kovesi în 2011”, a spus fostul premier Victor Ponta, la Antena 3.

Ghiță confirmă declarațiile lui Ponta: A fost o petrecere privată

Deputatul Sebastian Ghiță confirmă declarațiile făcute de Victor Ponta și vorbește despre o petrecere privată la podgoria lui, unde spune că a fost și șefa DNA.

loading...

”A fost o petrecere privată, era toamnă, se culegea via. A venit și Ponta, și atunci s-au cunoscut prima dată”, a spus, sâmbătă, deputatul Sebastian Ghiță.

”Nici nu m-am lăudat cu chestiunea asta, nici nu m-am folosit de prietenia cu doamna Kovesi”, susține Ghiță.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top