News

Ponta, ironie maximă: Lucrurile se complică pentru Grindeanu. Olguța Vasilescu…

Victor Ponta a postat un mesaj ironic pe pagina sa de Instagram în miez de noapte prin care ironiza tabăra lui Liviu Dragnea, înainte de moțiunea de cenzură.

„Lucrurile se complică pentru Grindeanu. Moţiunea de cenzură va fi scrisă şi citită în engleză de Olguţa Vasilescu”, apare scris în fotografia postată de actualul secretar general al Guvernului.

Moţiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor” urmează să fie dezbătută şi votată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

loading...

Documentul a fost prezentat duminică în plenul comun de senatorul PSD Mihai Fifor. Moţiunea de cenzură este iniţiată de parlamentarii PSD şi ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Pentru a fi adoptată este nevoie de cel puţin 233 de voturi „pentru”.

Votul va fi secret cu bile. Parlamentarii PSD şi ALDE susţin în moţiunea de cenzură că doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuţi voluntar sub comanda unui deputat, îşi împart posturi ministeriale şi lansează atacuri ridicole în toate direcţiile.

„Dovedind dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor statului, imaturitate şi iresponsabilitate politică, prim-ministrul şi unul dintre miniştri, în loc să respecte votul de învestitură şi încrederea acordată de Parlament, au înţeles că guvernarea se poate exercita şi în nume personal, că dispoziţiile constituţionale şi legale sunt facultative şi că pot sfida votul acordat de cetăţeni şi democraţia.

Doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuţi voluntar sub comanda unui deputat, înalt funcţionar public, îşi împart posturi ministeriale şi lansează atacuri ridicole în toate direcţiile, oferind o nedorită şi halucinantă caricaturizare a actului de guvernare. ‘Guvernul’ Ponta – Grindeanu – Jianu nu reuşeşte altceva decât să demonstreze că există politicieni care şi-au pierdut iremediabil busola bunului-simţ, onoarea şi demnitatea, confirmând o dată în plus justeţea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD şi ALDE”, se arată în text.

loading...
To Top