News

Ponta, mesaj ironic pentru Klaus Iohannis dar îngrijorător în actualul context

După ce președintele Comisiei de libertăți din Parlamentul European, Claude Moraes, a reacționat după dezvăluirile fostului deputat Sebastian Ghiță, spunând într-o postare pe Facebook că urmărește cu „îngrijorare evenimentele din România unde intervenția serviciilor secrete și ale actorilor politici în activitatea sistemului judiciar poate doar să submineze credibilitatea justiției”, Victor Ponta a scris un mesaj ironic la adresa lui Klaus Iohannis.

„Traduc din engleză pentru Dl Klaus Iohannis ( că el înţelege doar germana – nici româna nu ştie prea bine) :
Parlamentul European – Presedintele Comisiei pentru Justitie, Afaceri Interne si Libertati Civile : ” urmarim cu profunda ingrijorarare situatia din Romania unde interventia serviciilor de informatii si a decidentilor politici in activitatea judiciara poate doar sa submineze credibilitatea justitiei ….”!!! Stiu – o sa gaseasca noii securisti de la Hotnews ca si Presedintele Comisiei din PE e de fapt un corupt, sau e platit de Voiculescu, Ghita , Adamescu etc!!! Asa facea Securitatea si pe vremea lui Ceausescu : spunea ca strainii „dezinformeaza”! Dar romanii stiau ca Securitatea minte … si atunci si acum! Winter is coming!”, e mesajul lui Victor Ponta pe Facebook.

loading...

Dezvăluirile fostului deputat Sebastian Ghiță în care se precizează despre implicarea serviciilor și altor instituții cu nume în actul de justiție din din România au ajuns în Parlamentul European, iar problema pare să nu mai fie deloc una națională. Preşedintele Comisiei pentru Justiţie şi Libertăţi civile din Parlamentul European, Claude Moraes, a intervenit cu precizări în cazul acuzațiilor privind implicarea Serviciilor Secrete în Justiție.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a incendiat scena serviciilor cu dezvăluiri despre modul în care Laura Codruța Kovesi a ajuns șefa procurorilor anticorupție, dar și despre întâlnirile pe care le-a avut cu Florian Coldea.

”Urmărim cu îngrijorare evenimentele din România, unde intervenția Serviciilor Secrete și a actorilor politici în activitatea sistemului judiciar poate doar să submineze credibilitatea Justiției, lupta împotriva corupției trebuie să nu aibă părtinire politică iar direcția nu trebuie dictată de diverse interese. Corupția trebuie eradicată oriunde s-ar afla având la bază procese corecte și democratice, și respectând drepturile celor cercetați”, a scris Claude Moraes pe contul său de Facebook. Este de bizar faptul că șeful statului tace în timp înalții oficiali europeni își exprimă îngrijorarea.

loading...
To Top