News

Ponta: Securitatea nu vrea să se facă în țara noastră investiții dacă nu le poate controla

Fostul premier Victor Ponta rupe tăcerea după ce portalul euractiv.ro a scris că este vizat de o anchetă a DNA în legătură cu modul în care, printr-o hotărâre de guvern pe care a semnat-o, compania kazahă KazMunayGas a scăpat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorică a Rompetrol.

loading...

Ponta susține că de această dată nu este el miza, ci CEFC ( cea mai mare companie privata din China cu investitii de zeci de miliarde in toata lumea) care vrut să investească în țară peste 2 mld. de euro, fapt care le-a picat rău celor din Securitate care nu puteau controla afacerea.

„M-am tot intrebat azi de ce toata Propaganda Securitatii a reincalzit brusc ciorba cu mine cercetat pentru stergerea datoriilor Rompetrol??? Sunt eu atat de important ca sa inventezi lucruri care evident sunt complet idioate – cum ar fi ca noi am sters vreo datorie desi scrie clar si in lege si in HG ca e vorba de vanzarea de actiuni ale statului / sau ca eu negociam in Turcia in 2015 dupa operatie memorandumul semnat in 2013/ sau ca Guvernul Ponta a sters datoriile care nu mai exista din 2010 – motiv pentru care DIICOT a si inculpat niste fosti ministrii/ cel mai comic e cu „Ranchul” lui Erdogan la care am fost eu de parca era vorba de George Bush Jr si Turcia si Texas ( sau Ankara si Astana) sunt acelasi lucru)! Nu – de data ast miza nu sunt eu / ci faptul ca CEFC ( cea mai mare companie privata din China cu investitii de zeci de miliarde in toata lumea) a vrut sa cumpere Kazmunaygas ( inclusiv Rompetrol) si sa investeasca in amarata noastra de Romanica peste 2 miliarde facand aici un hub energetic regional! Iar Securitatea ( prin Propaganda lor descoperita) nu vrea sa se faca in tara noastra alte investitii decat cele controlate total de ei!!! Deci e vorba de bani si politica ! Iar de pierdut o sa piarda iar ….. Romania!”, a precizat Ponta.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top