News

Ponta și Băsescu intervin în scandalul ”gaurei” de 10 miliarde de lei

Liderul PSD, Liviu Dragnea, într-o intervenție la România TV, a făcut acuzații grave privindu-i pe Dacian Cioloș și Klaus Iohannis. Dragnea a spus că refuzul președintelui de a nominaliza premierul a fost făcut ca să acopere o ilegalitate a premierului Cioloș. Așa cum si analistul Radu Soviani a avertizat cu ceva timp în urmă.

PSD va porni proceduri parlamentare de anchetă, chemând la Parlament miniștri ai cabinetului Cioloș. Vorbim de o gaură de 10 miliarde de lei. Fostul premier Victor Ponta a reacționat și a reamintit că a tras un semnal de alarmă în acest sens încă din 2016.

”Tot anul 2016 si eu si Gelu Diaconu ( fostul sef ANAF) am atras atentia , cu cifre si date concrete, ca exista o gaura din ce in ce mai mare in bugetul tarii! Se pare ca am avut dreptate! Cauzele principale – tradarea gigantica de la Fondurile Europene ( cand Romania nu a mai luat niciun ban ca sa ramana disponibili pentru alte cheltuieli ale Comisiei Europene) ; decapitarea conducerii si aducerea la sefia ANAF a unor oameni controlati de multinationale ; paralizarea tuturor investitiilor publice centrale si locale „de frica DNA” ! Sigur ca trebuie sa raspunda Ciolos, Dragu , Ghinea, etc ! Dar sa nu uitam cine, cum si de ce a adus la putere acest Guvern – KLAUS IOHANNIS!”, a precizat Victor Ponta.

loading...

Fostul președinte are o altă poziție și apără Guvernul tehnocrat considerând că totul este o manevră a PSD. Băsescu afirmă că în realitate, odată instalaţi la guvernare, pesediştii constată că nu prea există resurse bugetare pentru a acoperi ”promisiunile electorale mincinoase”.

”Dragnea „pretutindenarul” sau ADIO cotei unice de impozitare. Cu priceperea-i „pretutindenară”, Dragnea a depistat, nici mai mult, nici mai puţin, decît lipsa a 10 – 14 miliarde de lei din bugetul de stat în luna decembrie 2016. Şi, pentru că priceperea-i „pretutindenară” acoperă şi justiţia, Dragnea a găsit şi vinovaţii: premierul Cioloş, ministrul de Finanţe, Anca Dragu, preşedintele Consiliului Fiscal, ministrul Fondurilor Europene, şeful ANAF, ministrul Fondurilor Europene şi, nu în cele din urmă, Preşedintele Iohannis.

În realitate, odată instalaţi la guvernare, pesediştii constată că nu prea există resurse bugetare pentru a acoperi promisiunile electorale mincinoase. Şi, atunci, ce scuză mai convingătoare decât “greaua moştenire”? Iar dacă „greaua moştenire” o împănăm cu o Comisie Parlamentară de Anchetă, reţeta propagandistică este perfectă pentru a motiva introducerea unor noi taxe şi impozite. Să ne pregătim să spunem adio cotei unice de impozitare. Tăvălugul a pornit cu salariile mari, urmează firmele, proprietăţile şi, de ce nu, aerul. Asta a „uitat” Dragnea să spună în campanie”, a subliniat Băsescu.

loading...
To Top