Porumboiu și-a vândut compania Comcereal și se îndreaptă către apicultură
Life

Porumboiu și-a vândut compania Comcereal și se îndreaptă către apicultură

Adrian Porumboiu recunoaște oficial că a vândut business-ul Comcereal către moldovenii de la Trans Oil, potrivit Economica.net. Asta după 18 ani, timp în care a devenit unul dintre cei mai mari latifundiari ai ţării. Porumboiu anunță însă că este pregătit să investească în apicultură.

„Vă anunț că anul trecut în august mi-am vândut participaţiunile pe care le aveam în domeniul agricol – producţia vegetală și de uleiuri către SC Trans Oil prin Delta Commodity&Financial Services (DCFS) SA, cu sediul la Geneva. Ca urmare a acestei tranzacţii, toate drepturile și obligaţiile societăţii au rămas în sarcina noului proprietar”, a declarat Adrian Porumboiu.

Porumboiu susţine însă că va rămâne în mediul de afaceri şi că va aborda şi un nou domeniu de activitate: apicultura. „Acum mă ocup doar de produse biblice – pâine, vin și lapte. Când am să dau drumul și la producţia de miere, am să anunț pe toată lumea!”, mai spune acesta.

loading...

Omul de afaceri face referire în comunicat şi la motivele care au stat la baza deciziei de a renunţa la afacerea vegetală şi la cea din industria uleiului. Companiile adunaseră atât datorii cât şi procese pe rolurile instanţelor de judecată. De asemenea, Porumboiu dă vină şi pe Guvernul Ponta pentru problemele sale, având în vedere că a fost sancţionat de APIA din cauza unei „erori umane”, după cum spune latifundiarul.

Porumboiu mai susţine că este neplăcut surprins de faptul că proprietarii terenurilor care au arendat către grupul Racova-aflate acum în proprietatea Trans Oil- nu şi-au primit arenda.

„Acesta este suficient motiv să vin să le spun că nu mă mai ocup de această afacere și să le reamintesc că timp de 18 ani am avut o colaborare excelentă cu toată lumea. Le multumesc tuturor şi îi asigur de gândurile mele bune. Am construit cu mare pasiune și seriozitate afacerile din agricultură, acum am renunțat la o parte dine ele, dar păstrez o amintire frumoasă despre oameni și locuri şi mă simt obligat moral faţă de foştii colaboratori să-i anunț că nu mă mai ocup eu de această activitate”, mai spune Adrian Porumboiu. Potrivit acestuia, „Comcereal a fost o firma etalon în Romania şi îşi doreşte ca firma să rămână la fel.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });