News

Premierul Mihai Tudose, despre un DOSAR PENAL pe numele său

Nu vă speriați! Deocamdată nu este vorba de așa ceva dar cu toate acestea Mihai Tudose spune într-un interviu pentru DIGI 24 că și-ar depune mandatul dacă s-ar începe un dosar penal pe numele său.

Pe de altă parte, premierul acuză sondajele de opinie că prezintă în mod deformat România ca fiind o țară coruptă. Premierul spune că românii nu sunt mai corupţi decât cetăţenii altor ţări, dar îşi asumă bucuroşi acest statut. Iar asta afectează imaginea noastră ca ţară, spune Mihai Tudose.

În privința modificărilor propuse de ministrul justiției la legile care reglementează acest domeniu, șeful executivului spune că așteaptă avizul CSM înainte de a face orice alte comentarii. Despre reacțiile externe care au venit în special din partea ambasadelor, premierul a comentat că „avem oameni care ne iubesc peste tot”.

El a spus că este vorba de a actualiza legislația cu decizii ale CCR și reglementări ale UE, dar și pentru a ține cont de „realitatea cotidiană”. În ceea ce privește o lege a grațierii, premierul a exclus ca ea să se refere la fapte de corupție și la persoane care au comis violențe împotriva altor persoane.

loading...

Legea pensiilor, plafonarea indemnizațiilor pentru mame sunt „intenții bune”, dar e de văzut și „ cât suportă țara”, a spus premierul.

Prețul la carburanți n-ar trebui să crească din cauza supraacizei, dar dacă „lucrurile scapă de sub control”, premierul promite că se vor lua în calcul soluții de compensare a transportatorilor.

„TVA split” este o măsură la care încă se lucrează, pentru simplificare, dar care e necesară. „8 miliarde de lei au fost furați de la stat. Din ei facem spitale, autostrăzi”, motivează premierul. „Dacă suntem mioritici, așa, cineva ne fură niște miliarde și noi nu facem nimic, păi nu e bine!”, spune Mihai Tudose.

Mai mult, Guvernul analizează posibilitatea ca de la anul românii să decidă singuri dacă vor sau nu ca pensia lor să fie administrată şi de fonduri private, nu doar de către stat.

Comunicarea este cheia relaţiei bune pe care premierul o are cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Mihai Tudose susţine că are o relaţie bună cu liderul social-democrat, chiar dacă pe unele subiecte au opinii divergente. Actualul premier consideră că predecesorul său, Sorin Grindeanu, nu vorbea suficient cu preşedintele PSD, iar acest lucru a generat ruptura între cei doi.

loading...
To Top