News

Premierul Tudose, replică FULMINANTĂ în Parlament

Premierul Mihai Tudose face o figură frumoasă în Parlament. El le-a mulțumit parlamentarilor PNL, luni, în debutul discursului său din plenul Camerei Deputaților, pentru oportunitatea dezbaterii pe tema economiei din România, arătând că niciodată nu e inoportun să vorbești despre starea economiei românești. Acesta a avut o replică fulminantă după ce a fost pus la zid de liberali.

De fiecare dată când PSD-ul a fost la guvernare, a adus bunăstare și o economie solidă. O spun cifrele. (…)Cresterea economică, de 5,8% e cea mai mare din UE. E cel mai bun indicator al bunului mers al economiei reale. Ne cerem scuze că vom depasi cresterea economica prognozata pentru acest an”, a spus Mihai Tudose.

Premierul a arătat că investițiile sunt mai mari decât în primul trimestru și fata de anul trecut și că sectorul privat a creat mai multe locuri de muncă în ultimele luni, în special în industrie.

loading...

”Toate măsurile adoptate în plan intern și fiscal au ținut cont de reglementările Uniunii Europene”, a spus premierul.

Premierul Mihai Tudose participă, luni după-amiază, la dezbaterea „Ora prim-ministrului” în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a prezenta starea economiei. Totul a plecat de la o solicitare a PNL, care susține că există foarte multe semne de îngrijorare legate de faptul că România ar putea fi lovită de o criză similară celei din 2008. Premierul Tudose ar urma să dea date şi despre rectificarea bugetară sau Pilonul II de pensii.

Liberalii acuză Guvernul Tudose că, prin măsurile adoptate sau anunţate pentru perioada următoare, loveşte puternic în companiile private şi în angajaţii acestora. În plus, deficitul bugetar foarte mare şi încasările mici la bugetul statului ar putea trimite ţara într-o nouă criză.

Liderul grupului deputaților PNL, Raluca Turcan, a luat cuvântul, în debutul ședinței din plenul Camerei Deputaților. Raluca Turcan i-a cerut premierului Mihai Tudose să-și ceară scuze pentru declarațiile referitoare la sistemul bancar din România.

loading...
To Top