News

Preotul acuzat că a încercat să corupă sexual un minor, retras după scandal

Acuzat că a încercat să corupă sexual un minor, preotul Cristian Pomohaci nu a mai slujit. După scandalul sexual în care apare numele lui, arhiepiscopia a anunţat că părintele s-a retras din activitate până luni, când va merge să dea explicaţii mai marilor bisericii. Dacă Pomohaci este vinovat, şefii vor să-l caterisească. Preotul cântăreţ le-a ţinut totuşi o cuvântare credincioşilor. 

Cu pilde. Aşa le-a răspuns preotul Cristian Pomohaci enoriaşilor care s-au strâns şi astăzi la biserica din Moşuni. Toţi ar fi vrut să afle ce spune părintele, care este în mijlocul unui scandal sexual de proporţii. Pomohaci, preotul-artist, este acuzat că i-ar fi cerut unui adolescent de 17 ani să întreţină relaţii sexuale.

Astăzi, preotul a mers la slujbă. Cu jandarmii după el. Pomohaci a ţinut doar o cuvântare. Liturghia a fost oficiată de alţi preoţi. Iar anunţul este clar: părintele s-a retras din activitate, până luni când va merge să dea declaraţii în faţa mai marilor bisericii.

loading...

De altfel, preotul Pomohaci ar fi avut deja un dosar pregătit la arhiepiscopia Alba Iulia, însă timp de 4 ani, Înaltpreasfinţitul Irineu a sperat că el se va îndrepta. De două zile însă, înregistrări şocante circulă pe internet.

Iar cei mai mulţi dintre credincioşi nu doar cred orbeşte în virtuţile parohului, ba chiar vor să iasă în stradă pentru el.

La fel, spun ei că nici preotul Pomohaci nu ar fi făcut nimic ilegal. Deşi exorcizările şi vindecările minune pe care părintele le practică de ani buni nu sunt deloc agreate de biserica ortodoxă.

Partizanii preotului avanseată chiar ipoteza unei înscenări.

loading...
To Top