News

Preotul Terheș, reacție la sondajul referitor la încredere în parchete: Kovesi a nenorocit justitia

Trei sferturi dintre români sunt neîncrezători în procuratură, potrivit unui sondaj Avangarde realizat în ultima săptămână la comanda Antenei 3 și prezentat miercuri, la o Ediție specială. La întrebarea ”Din punctul dvs de vedere, în România e necesar să existe o lege a răspunderii magistraților?”, 88% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ și 3% negativ. Restul nu știu sau nu au răspuns. Altfel spus, aproape nouă din 10 români consideră că e nevoie să avem o lege a răspunderii magistraților.

”Eu am zis de peste un an ca Kovesi a nenorocit justitia, cu precadere increderea in DNA si lupta anticoruptie”. O afirmă răspicat preotul Chris Terheș care trăiește în Irvine, California, SUA, și este Director of Business Intelligence la Company, Președinte la Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei şi Preot la Misiunea Sf. Ioan Botezatorul – Orange County. Într-o postare pe Facebook, Chris Terheș explică:

”Eu am zis de peste un an ca Kovesi a nenorocit justitia, cu precadere increderea in DNA si lupta anticoruptie.

Am spus asta in 2016, cand a iesit sondajul Eurobarometru, unde increderea in justitie a scazut cu 13% intr-un an, iar rezultatele sondajului s-au validat prin rezultatele de la alegerile atat locale cat si parlamentare. Din reactiile de azi ale celor din PNL se vede ca respectivii nu au invatat nimic din alegerile trecute. Si am mai spus-o recent, dupa ce am analizat datele ultimului sondaj Eurobarometru.

loading...

Cine avea ochi de vazut si minte limpede, vedea si intelegea.

Asemenea unui pendul, lucrurile au fost impinse de Kovesi si altii din justitie pana la un punct extrem, iar acum forta aia se transfera incet intr-una egala si de sens opus. Ideea este cum faci ca pendulul acela sa se opreasca la mijloc, sa nu mearga in extrema cealalta.

Iar pentru asta ar trebui sa se intrebe toti din Romania, oare se mai stie acolo care e mijlocul, adica normalitatea in justitie?

Normalitatea trebuie cautata intre extremele „noi suntem DNA si ne bagam picioarele in toate legile si drepturile procesuale” si „eu sunt politician si nimeni nu se poate atinge de mine”, scrie Terhes.

loading...
To Top