Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere alegeri anticipate
News

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere alegeri anticipate

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE şi preşedintele Senatului, a anunțat că și-ar dori ca în România să fie organizate alegeri parlamentare anticipate. ”Trebuie să găsim o modalitate care să ducă organizarea alegerilor în condiţii meteorologice favorabile.”, a spus Tăriceanu.

„Nu cu un gest individual (al demisiei — n.r.) rezolvăm problema. Din cauza legilor în vigoare și a Constituției constatăm că data alegerilor se decalează permanent, ca să ajungă probabil la un moment dat să fie organizate în ianuarie, februarie sau de Crăciun, când sunt cele mai proaste condiții meteorologice posibile în România, defavorabile prezenței la vot.

loading...

Prezența la vot știți că a fost foarte slabă la alegerile locale. Știți că sunt județe unde prezența la vot a fost 30%. Nu acesta este sensul democrației, democrația trebuie să se bazeze pe participare la vot.

Nu suntem în stare să adoptăm sistemul din Belgia, unde votul este obligatoriu. În România nimic nu se poate din ce este bun în alte părți, dar atunci trebuie să găsim o modalitate — și aceasta este o asumare în comun a unei formule care să ducă la organizarea alegerilor într-o perioadă de condiții meteorologice rezonabile. Aceasta este problema pe care va trebui să o discutăm toate partidele”, a spus Tăriceanu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });