News

Președintele și-a arătat INCOMPETENȚA în fața Sorinei Matei. Mesajul jurnalistei

Președintele României, Klaus Iohannis, și-a arătat incompetența în fața jurnalistei Sorina Matei care i-a pus câteva întrebări extrem de bine plasate. Din nefericire, acesta în afară de rânjete nu a putut nimic scoate pe gură.

loading...

Și nu a fost ca la alte întrebări unde nu voia să răspundă ci mai mult era că brusc s-a făcut noapte în capul prezidențial în momentul în care le-a auzit. Sau știa răspunsurile dar nu erau favorabile…

Să nu mai spunem că s-a împotrivit unei întrebări. După conferința de coșmar, Sorina Matei a postat câteva cuvinte despre modul în care au decurs lucrurile.

loading...

”Preşedintele României, destul de relaxat şi bronzat, a folosit în declaraţia sa de presă referitoare la funcţionarea DNA, sintagma “nişte penali”, devenită în timp un laitmotiv prezidenţial.

Cred că este de datoria demnitarilor – şi în acest caz, a demnitarului cu cel mai mare număr de voturi, preşedinte al tuturor- să explice această sintagmă folosită, având în vedere că justiţiabilii pot trece prin mai multe stadii procesuale- suspect, inculpat, condamnat în primă instanţă, condamnat definitiv, în multe dintre aceste stadii beneficiind de prezumţia de nevinovăţie, fundamentul the rule of law/statului de drept fiind supremaţia legii în scopul prezervării drepturilor şi libertăţilor individuale.

Având în vedere că rolul constituţional şi legal al preşedintelui României, potrivit art 80 din legea fundamentală, este acela de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, în acest scop Preşedintele exercitându-şi funcţia de mediator între puterile statului şi între stat şi societate, am încercat să aflu de câte ori în trei ani şi trei luni de mandat, preşedintele Iohannis şi-a execitat acest rol în ceea ce priveşte puterea judecătorească, cum a vegheat la respectarea Constituţiei când procurorul şef al unei direcţii de parchet a ignorat inteţionat, prin încălcare, două decizii ale Curţii Constituţionale, şi cum preşedintele a mediat între puterea judecătorească şi societatea care dezbate probe falsificate în ordonanţele procurorilor şi în încheieri judecătoreşti pe măsuri preventive maxime, în condiţiile în care actul de Justiţie în orice societate democratică trebuie să fie independent, imparţial şi exclusiv întru respectarea legalităţii.

Laitmotivul “nişte penali” preşedintele României nu l-a clarificat, exercitarea în trei ani de mandat a rolului prezidenţial legal şi constituţional pe funcţionarea sistemului judiciar- preşedintele României nu a clarificat-o, iar la întrebarea – dacă Justiţie independentă şi imparţială, în spiritul legii înseamnă falsificare de probe- presedintele României a refuzat să răspundă.

Meseria jurnalistului este să pună demnitarilor întrebările care frământa societatea şi publicul iar Preşedintele României- ca demnitar ales cu cel mai mare număr de voturi şi preşedinte al tuturor românilor, este să îşi exercite atribuţiile şi să ofere răspunsuri publicului, întru binele societăţii şi corecta funcţionare a autorităţilor şi puterilor statului. Atât

loading...