News

Prima măsură luată împotriva lui Kovesi după ce a refuzat audierile din Parlament

Comisia parlamentară de anchetă a decis, luni, să o reclamă pe Laura Codruța Kovesi ministrului Justiției Tudorel Toader, după ce șefa DNA a refuzat a treia oară să se prezinte la audierile din Parlament privind prezidențialele din 2009.

De asemenea, comisia de anchetă a lăsat la aprecierea șefului de la Justiție să decidă dacă Kovesi merită sancțiuni, având în vedere că Tudorel Toader este superiorul ierarhic al șefei DNA.

Scrisoarea a treia trimisă de Kovesi seamănă mult cu cea de-a doua scrisoare, iar șefa DNA enumeră în document obiectivele pe care le are Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009 și spune că nu are detalii în acest caz.

loading...

Avocatul Aurelian Pavelescu susține că refuzul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi de a se prezenta în fața Comisiei Parlamentare ” reprezintă sfârşitul carierei publice a acesteia”.

”De ce a refuzat Kovesi, din nou? Din incompetenţa şi teamă. Psihologic, este sindromul celui care nu da socoteală la nimeni şi care abuzează: acesta, cunoscându-şi vulnerabilitatea, are temerea că altul, mai puternic decât el, îi poate aplică violenţă pe care el o aplică la alţii. Ceea ce este insuportabil, o temere copleşitoare: Kovesi şi-a imaginat că parlamentarii o vor supune unei anchete de genul căreia ea îi supune pe alţii, adică fără ieşire.

Ce va face Iohannis? Potrivit noilor regulamente ale celor două Camere, dar şi deciziei CCR, şi el este susceptibil de a fi chemat în faţă unei Comisii parlamentare, că Preşedinte al României, şi este obligat să se prezinte!”, scrie Aurelian Pavelescu pe Facebook.

loading...
To Top