Priviți ce puteam face cu miliardele lipsă! Lucrurile nu pot rămâne așa
News

Priviți ce puteam face cu miliardele lipsă! Lucrurile nu pot rămâne așa

Programul de guvernare al Guvernului PSD-ALDE nu va fi afectat de gaura pe care a lăsat-o în buget fostul executiv tehnocrat şi niciuna dintre măsurile prezentate în campania electorală nu va fi eliminată, a declarat la Antena 3 preşedintele PSD, Liviu Dragnea, reamintind că a fost constituită o comisie parlamentară de anchetă referitor la banii lipsă din bugetul statului. Cu toate acestea, Dragnea a prezentat ce se putea face (ipotetic) cu miliardele lipsă.

Liderul PSD a făcut o demonstraţie practică, punând pe hârtie cifrele bugetului şi rectificărilor bugetare de anul trecut, din care ar reieşi că veniturile au scăzut cu 10 miliarde de lei şi că ”practic” sunt lipsă din buget circa 14 miliarde de lei, cu care se puteau mări pensii şi salarii, dar se puteau face și altele.

”Ipotetic puteam să creștem pensiile la toți pensionarii cu 27%, la toate milioanele de persoane din România. Se puteau mări pensiile cu 27%, sigur vorbim ipotetic. Se puteau crește salariile la bugetari cu 24%. 14 miliarde sunt costurile autostrăzii Pitești-Sibiu și Pitești-Craiova. Cele 8+1 spitale pe care le-am prezentat în campanie și pe care o să le facem puteau să fie făcute din acești bani. Puteau fi cumpărate 30 de aeronave Tarom”, a spus Dragnea.

loading...

Potrivit liderului PSD, gaura în buget arată că fosta guvernare tehnocrată a scăpat din mână controlul evaziunii fiscale şi instituţiile statului nu au mai funcţionat cum trebuie, astfel că România a pierdut 10 miliarde de lei din venituri, care puteau aduce la rectificare 3 miliarde de lei în plus.

„Eu nu sunt scamator, eu sunt inginer şi am lucrat cu cifre şi lucrez cu cifre. (…) Cifrele n-au cum să mintă”, a subliniat Dragnea, care s-a întrebat cine i-a pus pe funcţionarii din Ministerul de Finanţe să facă „hârtii mincinoase”.

Fostul premier Dacian Cioloş nu a venit cu ceva concret dar i-a transmis liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, că bugetul ţării „nu este un sac fără fund” şi „nu poate fi administrat haiduceşte”, susţinând că PSD îşi acoperă „nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă”. (Foto: Captura Antena 3)

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });