News

Pro Democratia vrea sa scoata oamenii in strada. Dialog incendiar Ionut Tata – Mugur Ciuvica

Asociația Pro Democrația face o acțiune fără precedent și vrea să scoată oamenii în stradă. Mai mult, asociatia ofera si motive pentru a protesta. Iată lista motivelor pentru care se poate protesta în România în opinia Pro Democratia:

1. „Reforma” justiției – adică eliminarea „de facto” a justiției dintre puterile statului
2. Retragerea dosarului Roșia Montană de la UNESCO
3. Sprijinul pentru referendumul propus de Coaliția pentru Familie
3,5. [update] Plata defalcată a TVA – din 2018 TVA-ul va fi plătit printr-un cont separat la trezorerie

4. Ordonanța 60/2017 prin care sunt eliminate „de facto” unitățile protejate și 2.000 de oameni cu dizabilități rămân fără locuri de muncă
4,5. [update] Accizarea apei!!!

5. Ordinul emis de Ministerul Mediului pentru uciderea a 140 urși, „indiferent de câte mitinguri vor fi”
6. Defrișări – „În România nu se mai fac defrișări ilegale” + eliminarea Inspectorului Pădurilor
7. Impozitarea contractelor part time la același nivel cu contractele full time
8. Inițiativa cenzurii pozitive – propunerea ca știrile să fie formulate pozitiv, chiar și atunci când țara arde
9. Lipsa de dialog și atitudinea generală față de societatea civilă din România, etichetată drept sorosiști, hoți, etc

Prezent în studioul Antena 3 , Ionut Tata, reprezentantul Pro Democratia a avut un dialog incendiar cu Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigatii Politice.

1: Doamna Gârbovan, președinta UMJR, adică Uniunea Națională a Judecătorilor din România, că muriți de grija judecătorilor, spunea, ei nu sunt de acord cu toate modificările propuse acum de Tudorel Toader. Cu unele sunt, la majoritatea au amendamente, cu vreo două nu sunt de acord, dar spunea acolo, când au dat comunicatul, că este absolut necesar o reformă în sistemul de justiție, tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor și pentru apărarea drepturilor cetățenilor în România, care în momentul de față este deficitar. Așa spunea Uniunea Națională a Judecătorilor.

2: Deci este necesară o reformă sau reforma asta?

1: Asta!

2: Păi mai înainte ați spus că este necesară o reformă.

1: Domnul Țața, concentrați-vă

2: Păi nu, concentrați-vă dumneavoastră, este necesară o reformă sau această reformă?

1: Această uniune reprezentativă nu este de acord cu toate propunerile domnului Toader ci doar cu o parte importantă din ele și spune că este necesară schimbarea legilor justiției. Motiv pentru care dacă nu ești prost înțelegi că cu acele puncte cu care uniunea este de acord, alea sunt bune pentru apărarea drepturilor cetățenilor.

2: Apreciez că ne-ați făcut proști.

Rep: Dați-i voie să explice cele două demersuri. De ce oferiți motive pentru ieșit în stradă și de ce faceți plângere la ….

loading...

2: Aș vrea să folosim ceea ce spunea domnul Ciuvică pentru că chiar ne-am documentat astăzi, de curiozitate, să vedem ce-și propusese guvernul prin programul de guvernare. și programul de guvernare al PSD plus ALDE erau referințe la faptul că începând cu 2017 ….privind sistemul judiciar astfel încât acesta să fie asemănător cu cele din statele membre ale UE.

1: Exact asta a făcut Tudorel Toader pe 23 august, a luat modelele inclusiv Franța și le-a aplicat în legislația roânească, domnule Țața.

2: Vă las să terminați și după aia zic, vreți?

1: Nu trebuie să ma lăsați, trebuie să mă ascultați că văd că nu aveți informații elementare. V-am spus, exact asta a făcut domnul Tudorel Toader prin proiectul ăsta de lege.

2: Ați terminat și vreți să dialogăm sau vreți să vorbiți în continuare?

1: Dialogați domnule Țața

2: Deci, astăzi schimbă programul de guvernare, scrie modele UE. În momentul în care țări din UE sau țări din alianțele din care facem parte au o poziție prin ambasadele lor care nu este de acord cu un model, sau un proiect de reformă, guvernul și partidele din guvern se incendiază dintr-o dată. În momentul în care oamenii nu sunt de acord cu un proiect de reformă, iarăși, suntem văzuți ca pe niște oameni care mergem în stradă dar pe de altă parte toate scrisorile deschise.

1: Păi nu sunte-ți, dumneavoastră îi chemați în stradă.

2: Îi chemăm la protest pentru că toate scrisorile deschise pe care le-am transmis, pentru că asta nu este o plângere, că nu ne-am dus la secretariatul Bruxelles-ului și am depus o plângere și am depus un denunț împotriva guvernului, nu.

1: Asta nu-i ceva spectaculos, Monica Macovei face plângeri săptămânale la UE. Nu e ceva deosebit, nu vă apărați pe tema asta, e ceva obișnuit, diverse persoane care au anumite frustrări în România se duc și se plâng la Bruxelles, asta e deja loc comun, nu e nimic nou.

2: Perfect! Vreți să ne plângem la Moscova, la Beijing, unde vreți?

1: Unde vreți dumneavoastră vă plângeți

2: Deci, revin, noi nu trebuie să ne plângem nicăieri pentru că ceea ce se întâmplă în România, este conștientizat de întregul mapamond.

1: Ai lasă-mă, întregul mapamond?

2: Da

loading...
To Top