News

Probleme pentru Kovesi. Ministrul Justiției, reacție la înregistrarea cu șefa DNA

Codruţa Kovesi apare într-o înregistrare audio, difuzată de România TV, în cadrul unei şedinţe cu procurorii din subordine, în care îi spune lui Jean Uncheşelu că îşi doreşte să „decapeze” instituţional dosarul cu casele şi să ajungă la premier.

Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, a anunțat duminică, pe pagina sa de Facebook, că va sesiza Inspecția Judiciară, după înregistrarea în care șefa DNA cere unui procuror să se ”ajungă la domnul premier”.

”Mâine dimineață (luni – n.r.) voi sesiza inspecția judiciară în legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la solicitarea dnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu!”, a scris ministrul Justiției, Tudorel Toader, duminică, pe pagina sa de Facebook.

loading...

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat duminică, după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care șefa DNA ar cere unui procuror ”să se ajungă la premier”, că așteaptă să vadă dacă înregistrările sunt autentice.

”Important e să se dovedească dacă înregistrările sunt autentice. Anunțul lui Tudorel Toader e îmbucurător, pentru că asta trebuie să se dovedească, dacă ele sunt autentice. Și dacă sunt, care sunt efectele și ce ar trebui să urmeze. Inspecția Judiciară trebuie să facă verificări în acest caz și să spună care sunt măsurile care trebuie luate”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, duminică, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Livia Săplăcan, spune că înregistrarea apărută în spaţiul public, în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ”să ajungă la premier”, conţine fragmente în care au fost intercalate sintagme menite să distorsioneze conţinutul celor spuse.

”Înregistrarea conține fragmente care au fost rostite de procurorul-șef în mod public ori la ședințele de lucru cu procurorii unei secții operative, între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu-i aparțin și sunt menite să distorsioneze grav conținutul celor spuse”, este reacția DNA.

loading...
To Top