Life

Profesoara care a criticat-o pe Gabriela Firea a creat un manual de Limba română

Profesoara de Limba română, Cristina Tunegaru, care în urmă cu câteva luni anunţa că a fost dată afară de la şcoala unde preda, fără să fie anunţată, a scris un manual de Limba română pentru clasa a V-a, explicând că nu se ştie „dacă problema manualelor va fi rezolvată”.

Profesoara de română a criticat în mai multe rânduri sistemul de învăţământ şi a vorbit despre amestecul pe care Primăria Capitalei şi, implicit, primarul Gabriela Firea, îl au în activitatea şcolară. Aceasta propune, în paginile manualului, „cărţi despre copii minunaţi, care nu renunţă la visele lor, deşi întâmpină multe piedici”.

loading...

„În ultimele săptămâni am muncit mult şi cu drag la un manual de Limba română pentru clasa a V-a care respectă noua programă. Vreau să-l distribui gratuit tuturor copiilor şi profesorilor, pentru că nu ştim când şi dacă problema manualelor va fi rezolvată.

Am ataşat mai jos un manuscris al manualului. Îl puteţi folosi ca atare şi vă rog să îmi trimiteţi toate recomandările, sugestiile, corecturile necesare. Mi-ar fi foarte util şi un pic de sprijin pe partea grafică. Rezultatul final va fi un manual gratuit, sub licenţă deschisă”, a anunţat Cristina Tunegaru, pe pagina persoanală de Facebook.

Manualul conceput de aceasta are 164 de pagini şi este structurat în opt capitole, care tratează teme diferite, cum ar fi „Familia şi prietenii”, „Magia cărţilor”, „Eroi preferaţi” sau „Aventură în natură”.

loading...
To Top