News

Proiect, Șerban Nicolae: Statul nu va mai vinde nimic şi va lua înapoi firmele privatizate fraudulos

Senatorul PSD Șerban Nicolae a făcut un proiect de lege așteptat de mulți români: timp de cinci ani, statul să nu mai privatizeze nicio companie, iar toate acţiunile dobândite până acum de firmele private prin infracţiuni săvârşite în procesul de privatizare să reintre în proprietatea statului. Actul normativ stabileşte şi că statul va primi înapoi pachetele de acţiuni la societăţile privatizate deja, dacă respectivele privatizări au fost frauduloase, iar acest lucru este decis de instanţă

Potrivit portalului economica.net, Legile prin care se pot privatiza societăţile de stat din România, respectiv OUG 88/1997 şi Legea 137/2002, vor fi susupendate timp de cinci ani de zile. Mai mult sunt limitate chiar şi vânzările de acţiuni pe piaţa de capital.

”Acțiunile și activele dobândite prin infracțiuni săvârșite în procesul de privatizare a societăților realizat de instituțiile publice implicate conform dispozițiilor O.U.G. nr. 88/1997 privind privatizarea societăților comerciale, aprobată prin Legea nr. 44/1998 și a dispozițiilor Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, republicată, cu modificările și completările ulterioare, constatate prin hotărâri judecătorești, intră în proprietatea statului la data rămânerii definitive a respectivelor hotărârii judecătorești, dacă societățile respective sunt încă în funcțiune”, scrie în proiect.

Cei care au fost cumpărători de bună credinţă şi vor rămâne fără pachetele de acţiuni cumpărate de la stat se pot îndrepta asupra persoanelor pe care judecătorii le au considerat vinovate, pentru recuperarea prejudiciilor. Proiectul de lege se poate descarca de aici.

Ne puteti sustine cauza doar distribuind articolele noastre pe retelele sociale. Va multumim!
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Distribuiti

Daca ti-a placut acest articol, da-i share , pentru ca si prietenii tai sa citeasca

Shares