News

Propunere din Parlamentul României: Hans Klemm să fie declarat PERSONA NON GRATA

După ce a cerut expulzarea lui Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, Liviu Pleșoianu solicită și să fie declarat persona non grata. Motivele sunt mai jos:

”Pentru încălcările repetate ale Convenției de la Viena (cu privire la relațiile diplomatice), am solicitat demararea procedurilor pentru ca ambasadorul Hans Klemm să fie declarat PERSONA NON GRATA. Iată că au trecut mai bine de 24 de ore și ministrul de Externe NU are absolut nicio reacție nici față de ambasadorul SUA, nici față de ambasadorul Germaniei („Împărtășim îngrijorarea Ambasadei SUA”). …Domnule ministru Teodor Melescanu?!? În campania electorală, spuneați așa: #RedămRomâniaRomânilor…”, scrie Pleșoianu pe Facebook.

Și președintele PSD Liviu Dragnea a reacționat dur după declarațiile ambasadorului SUA din București, Hans Klemm, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modificările aduse legilor justiției.

loading...

„Am văzut și am citit prin presă ce s-a încercat să se facă ieri la CSM. Și eu sunt îngrijorat că sunt niște ambasadori în România, care își permit să ne interzică și dreptul de a începe o dezbatere. Urmează să ne interzică dreptul de a gândi. Și sunt îngrijorat de faptul că procurorii au început să certe judecătorii.

Știți ce mă interesează pe mine, ca președinte PSD, ca președinte al Camerei Deputaților, ca deputat și ca cetățean. Să văd ce spun asociațiile magistraților și uniunea judecătorilor din România.

Sunt îngrijorat când ambasadorii merg la miniștri, în fiecare zi, să promoveze interesele unor companii străine. Cine știe, poate cineva se gândește că acest lucru poate să însemne act de corupție”, a spus Liviu Dragnea.

Replica vine după ce ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti afirma, referindu-se la propunerile de modificare a legilor justiţiei, că SUA au luat la cunoştinţă de acestea cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar şi că statul de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent.

loading...
To Top