News

Proteste în toată țara. Dragnea, declarații de ULTIMĂ ORĂ

Duminică sunt anunţate proteste peste tot în ţară şi în diaspora împotriva modificătilor la legile Justiției iar în unele oraşe au fost create şi evenimente pe Facebook, se arată pe pagina „Rezistăm, Insistăm, Reuşim”.

„Ministrul Justiţiei Tudorel Toader doreşte printr-un proiect de lege ca el să propună şefii de la DNA, Parchetul General şi DIICOT în locul Preşedintelui Klaus Iohannis! Ministrul Justiţiei a anunţat modificări asupra a 3 legi care reglementează funcţionarea justiţiei: 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind CSM (Consiliul Superior al Magistraturii).

Modificările au ca efect creşterea controlului politic asupra DNA, DIICOT şi magistraţilor. Motivarea acestor modificări legislative prin invocarea unor normative europene, a MCV-ului (Mecanismul de Cooperare şi Verificare) sunt absurde, pentru că recomandările din rapoartele MCV se referă tocmai la eliminarea influenţei politice din justiţie.

loading...

Propunerea procurorilor şefi ai Parchetului General, DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie) şi DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) să nu se mai facă de Preşedinte, urmând ca numirea în funcţiile de conducere a procurorilor să se facă de către Secţia de procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiţiei.

Trecerea Inspecţiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justiţiei reprezintă o modificare de natură să afecteze grav independenţa procurorilor în exercitarea activităţii lor, în raport de factorul politic. La intrarea în magistratură, nu vor mai exista procurori şi judecători sub 30 de ani. Duminică, toată România şi Diaspora trebuie să iasă în stradă!”, precizează sursa citată.

În acest context, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că există forţe politice, şi nu numai, care vor „puterea pe o altă cale decât cea democratică şi legitimă“, care zilnic atacă formaţiunea pe care o conduce, scopul final fiind scoaterea lor de la guvernare.

„Sunt forţe politice, şi nu numai politice, care vor puterea pe o altă cale decât cea democratică şi cea legitimă. Şi consecinţele acestei vrereri nelegitime sunt vizibile. Sunt scandalurile montate aproape zilnic împotriva noastră, împotriva noastră ca grup şi împotriva noastră ca persoane“, a declarat Liviu Dragnea.

loading...
To Top