News

Prună: Pedepsele sunt prea mari. Ce ascunde declarația și legătura cu protestatarii #rezist

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, face o declarație surprinzătoare și spune, referindu-se la propunerile MAI de înăsprire a pedepselor pentru ultraj și ultraj judiciar, că actualele coduri conduc la pedepse mult prea mari, iar aceste legi trebuie schimbate.

”După ce mai umblă la constituționalitatea unor prevederi care nu îi lasă să facă într-adevăr din Romania o ogradă proprie, pam, pam: vor să elimine amenda pentru tulburarea liniștii publice și să crească pedeapsa cu închisoare de la minim 2 luni — maxim 3 ani, la minim 1 an — maxim 5 ani. Cică asta asigura „o protecție efectivă a celor însărcinați cu aplicarea legii” și e menit să „evite percepția populației că sistemul sistemul judiciar nu este eficient și îndeajuns de preocupat în a-i asigura securitatea socială””, a scris vineri fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

loading...

”Așa e codul, judecătorul nu are ce face. Aici trebuie să umblăm. Nu la incriminarea încă și mai gravă a tulburării liniștii publice. De cele mai multe ori, niște nefericiți care nu își pot plăti avocați ajung să supraaglomereze pușcăriile ani lungi și nu ies de acolo mai buni. Așa că eu citesc propunerea MAI în cheia mai largă a strategiei de demantelare a oricărei forme de protest social”, mai spune Raluca Prună. Bun. Și totuși de unde atâta grijă? Să vedem legătura cu #REZIST sa nu credeti ca totul este intâmplător.

Așa cum sokant.ro scria zilele trecute, Ministrul de Interne, Carmen Dan, a transmis la Ministerul Justitiei o propunere ce vizeaza modificarea mai multor prevederi din Codul Penal. Concret se poate face pușcărie pentru provocarea de scandal, comportamentul violent, prin amenintari sau prin distrugerea de bunuri (spargerea de geamuri, sticle etc.), intr-un local public sau privat, impiedicarea prin violenta sau amenintare a circulatiei normale a pietonilor sau vehiculelor etc.

Un deputat USR a sărit ca ars și a spus că sunt vizați protestatarii #Rezist, singurii care mai ies în stradă (indiferent de motiv). Doar că legea nu se aplică doar lor ci tuturor. În plus, nu ar strica să se mai facă și proteste autorizate așa cum nu se practică printre tefeliști. Doamna Prună încearcă probabil să îi scape pe aceștia dar ca fost ministru de Justiție ar trebui să știe că legea e lege indiferent dacă este placul domniei sale sau tinerilor #rezistenți.

loading...
To Top